ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γαλλία: Αυτοκίνητο «θέρισε» πεζούς έξω από σχολείο

Συναγερμός στη Γαλλία: Αυτοκίνητο «θέρισε» πεζούς έξω από σχολείο

Ένας άνδρας έπεσε «εσκεμμένα» με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε πεζούς έξω από σχολείο στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις φοιτητές τραυματίστηκαν, οι δύο εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τα θύματα, ηλικίας 22 και 23 ετών, που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με μαρτυρίες, είναι Κινέζοι φοιτητές, όπως και ο τρίτος τραυματίας, που είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Ο οδηγός συνελήφθη απο τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Πρόκειται για έναν 28χρονο άνδρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο οποίος δεν φέρεται να περιλαμβάνεται σε κάποια απο τις λίστες υπόπτων που παρακολουθούνται απο τις Αρχές.

«Προς το παρόν το περιστατικό δεν ερευνάται ως τρομοκρατικό αν και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί» επισήμανε ο εισαγγελέας της Τουλούζης σε μια ανακοίνωση. Ο άνδρας συνελήφθη λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα.

Το όχημα παρέσυρε τους πεζούς την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο. Κατόπιν, μεταδίδει το Europe 1, στάθμευσε το όχημά του και περίμενε τις δυνάμεις ασφαλείας καπνίζοντας μάλιστα ένα τσιγάρο.

Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι ενήργησε «με εντολές», σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε αρχικά το τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1 το περιστατικό συνέβη στην έξοδο του λυκείου-κολεγίου Σεντ Εξιπερί. Λίγο μετά έγινε γνωστό, από το Europe 1, ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν έξω από το συγκρότημα "IGS Alternance", γύρω στις 16.00 τοπική ώρα.

Ο δράστης φαίνεται πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, καθώς είχε νοσηλευτεί έως τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις