ΚΟΣΜΟΣ

Σπουδαία ανακάλυψη σε λίμνη της Τουρκίας: Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα; (pics+vid)

Σπουδαία ανακάλυψη σε λίμνη της Τουρκίας: Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα; (pics+vid)

Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στο βυθό της λίμνης Βαν στην Τουρκία, φουντώνει τα σενάρια για τη χαμένη Ατλαντίδα.

Οι αρχαιολόγοι, ύστερα από έρευνες 10 ετών ανακάλυψαν στο βυθό της λίμνης Βαν -ο οποίος φθάνει μέχρι και σε βάθος 451 μέτρων- ένα κάστρο που χρονολογείται την εποχή του Σιδήρου.

Μάλιστα, το κάστρο φέρεται να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, με τα τείχη του φτάνουν τα τρία με τέσσερα μέτρα ύψος. Στο άκουσμα αυτής της ανακάλυψης λοιπόν, δημιουργήθηκαν ξανά εκ νέου σενάρια για ανακάλυψη της χαμένης Ατλαντίδας.

Οι αρχαιολόγοι που έλαβαν μέρος στην εξερεύνηση της λίμνης παραδέχτηκαν ότι στόχος τους δεν ήταν να βρουν τη χαμένη Ατλαντίδα, αλλά το… τέρας της λίμνης Βαν, ένα μυθικό πλάσμα, παρόμοιο με το τέρας του Λοχ Νες.

«Υπήρχε μια φήμη πως ίσως υπήρχε κάτι κάτω από το νερό αλλά οι περισσότεροι αρχαιολόγοι και υπεύθυνοι μουσείων μας είπαν πως δεν θα βρούμε τίποτα», ανέφερε ο επικεφαλής των δυτών Tahsin Ceylan.

«Πολλοί πολιτισμοί και άνθρωποι είχαν εγκατασταθεί γύρω από τη λίμνη Βαν. Την ονόμασαν "Ανώτερη Θάλασσα" και πίστευαν ότι έκρυβε μυστήρια πράγματα. Με αυτή την πεποίθηση στο μυαλό μας, εργαζόμαστε για να αποκαλύψουμε τα μυστικά της», τόνισε ο Ceylan.

Η Ατλαντίδα αναφέρθηκε πρώτη φορά από τον Πλάτωνα το 350 π.Χ., ο οποίος περιέγραψε ένα μυστηριώδες νησί που κατά τα φαινόμενα εξαφανίστηκε.

Μερικοί πιστεύουν ότι το νησί της Ατλαντίδας δεν είναι άλλο από την Σαντορίνη, όπου μία τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη έγινε η αιτία για να αφανιστεί ο Μινωϊκός Πολιτισμός που άνθησε μεταξύ του 3650 π.Χ. και του 1400 π.Χ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: express.co.uk

Σχετικές ειδήσεις