ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Έχασαν τη μάχη με το χρόνο τα μέλη του υποβρυχίου - «Καμία ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί»

Αργεντινή: Έχασαν τη μάχη με το χρόνο τα μέλη του υποβρυχίου - «Καμία ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί»

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ενημέρωσε τους συγγενείς του πληρώματος ότι οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι άτυχοι ναυτικοί, έχουν πλέον εξανεμισθεί - «Είναι όλοι νεκροί» ανέφεραν.

Παρότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου συνεχίζονται, το 44μελές πλήρωμα δεν πρόκειται να βρεθεί ζωντανό, αναφέρουν οι Αρχές τις χώρας.

Ο Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη λίγο πριν την εξαφάνιση του υποβρυχίου, όταν και χάθηκε από τα ραντάρ. «Οι ελπίδες ότι μπορεί να βρεθούν ζωντανά τα 44 μέλη του πληρώματος έχουν διαλυθεί, αφού το ναυτικό ανακοίνωσε ότι έχει εντοπιστεί έκρηξη», αναφέρει το BBC, κάνοντας λόγο για τους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Εδώ και δέκα περίπου μέρες γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια στον Ατλαντικό Ωκεανό, με τα πληρώματα των διασωστικών σκαφών να δίνουν μάχη με τα κύματα για τον εντοπισμό του υποβρυχίου ARA San Juan. Μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στην έρευνα διάσωσης είναι οι ΗΠΑ αλλά και το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας

Μόλις χθες όμως ανακοινώθηκε πως κατά τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση, εντοπίστηκε από την Οργάνωση της Συνθήκης για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών (CTBTO), τον διεθνή οργανισμό που ελέγχει το ενδεχόμενο διεξαγωγής μυστικών πυρηνικών δοκιμών, ανιχνεύθηκε ένα «ασυνήθιστο σήμα».

Το «υποθαλάσσιο κρουστικό κύμα» που ανιχνεύτηκε την 15η Νοεμβρίου ήταν σύντομης διάρκειας, ασυνήθιστο και μη φυσικό στην προέλευσή του, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο ειδικός μηχανικός της CTBTO Μάριο Ζαμπόλι. «Θα μπορούσε να συνάδει με μια έκρηξη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις