ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυση Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου για εξύβριση

Μήνυση Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου για εξύβριση

Έρευνα για «εξύβριση του προέδρου» ξεκίνησε χτες (6/12) η εισαγγελία της Άγκυρας σε βάρος του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η μήνυση κατατέθηκε έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε χθες ο αρχηγός του CHP, κατηγορώντας τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους ότι το 2013 «κουκούλωσε» μια υπόθεση διαφθοράς και παράνομου εμπορίου χρυσού η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο μιας δίκης στη Νέα Υόρκη για παράκαμψη του αμερικανικού εμπάργκο σε βάρος του Ιράν. Μάρτυρας κλειδί στη δίκη είναι ο Τουρκο- ιρανός επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ.

Την είδηση ότι ο Ερντογάν κατέθεσε μήνυση την έκανε γνωστή ένας δικηγόρος του, ο Χουσεϊν Αϊντίν, στο Twitter.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος έκανε τη δήλωση που προκάλεσε την οργή του Τούρκου προέδρου κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης που οργάνωσε το κόμμα του στην Άγκυρα.

«Εάν αναζητείτε προδότες στη χώρα, εκείνος που είναι επικεφαλής όλων κάθεται στο (προεδρικό) μέγαρο» υπογράμμισε ο Κιλιτσντάρογλου, συμπληρώνοντας ότι ο Ερντογάν θα «λογοδοτήσει» για τις πράξεις του.

Ο δικηγόρος του Τούρκου προέδρου ανέφερε το παραπάνω απόσπασμα ως ένα από τα πολλά που κατέγραψε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και θεωρήθηκαν ύβρεις κατά του προέδρου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη Ερντογάν

Σχετικές ειδήσεις