ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Έκρηξη σε σταθμό φυσικού αερίου - Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες (pics)

Αυστρία: Έκρηξη σε σταθμό φυσικού αερίου - Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες (pics)

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα (12/12) το πρωί στη εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκαρτεν, ανατολικά της Βιέννης

Η έκρηξη και η πυρκαγιά στον κύριο κόμβο διανομής φυσικού αερίου της Αυστρίας στοίχισε τη ζωή σ' έναν άνθρωπο ενώ 18 άλλοι έχουν τραυματισθεί, ο ένας σοβαρά, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

austria ekrixi3

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε πως τραυματίσθηκαν 18 άνθρωποι.

Λίγο νωρίτερα η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την εγκατάσταση είχε ανακοινώσει πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως οι ροές του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μειώθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι τιμές του να αυξηθούν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr, στην αρχή του άρθρου

austria ekrixi6

«Έκρηξη σημειώθηκε στις 08.45 (τοπική ώρα, 09.45 ώρα Ελλάδος) και ακολούθησε πυρκαγιά. Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τουλάχιστον 60 τραυματίες ενώ πυροσβέστες και διασώστες έσπευσαν στο σημείο.

Ο τερματικός σταθμός του Μπάουμγκαρτεν (στην ανατολική Αυστρία) είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η έκρηξη οφείλεται σε τεχνικά αίτια, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Έχει αποκλειστεί μια μεγάλη περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η εταιρεία Gas Connect Austria ανακοίνωσε πως το περιστατικό δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις στις παραδόσεις αερίου στην Αυστρία, όμως οι παραδόσεις αερίου στην Ιταλία θα μειωθούν.

Το Μπαουμγκάρτεν είναι ένας σημαντικός κόμβος διανομής του ευρωπαϊκού αερίου. Το φυσικό αέριο μεταφέρεται στο Μπαουμγκάρτεν μέσω της Σλοβακίας και της Γερμανίας με διασυνοριακούς αγωγούς.

Το αέριο μεταφέρεται έπειτα σ' όλη την Ευρώπη μέσω του δικτύου μεταφοράς της Αυστρίας.

Οι τιμές του αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκαν εξαιτίας ανησυχιών για την προσφορά.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφιών: Twitter

Σχετικές ειδήσεις