ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε ένας από τους «αντάρτες» βουλευτές της Μέι

Βρετανία: Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε ένας από τους «αντάρτες» βουλευτές της Μέι

Μαζί με άλλους έντεκα βουλευτές των Συντηρητικών ευθύνεται για την ταπεινωτική ήττα της Βρετανίδας πρωθυπουργού στη διάρκεια της εξέτασης του νομοσχεδίου για το Brexit

Ένας βουλευτής των Συντηρητικών που ευθύνεται για την ταπεινωτική ήττα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στη διάρκεια της εξέτασης του νομοσχεδίου για το Brexit, έλαβε απειλές για τη ζωή του, ανέφερε σήμερα ο βρετανικός Τύπος.

Την Τετάρτη το βράδυ έντεκα βουλευτές των Συντηρητικών υπό τον Ντόμινικ Γκριβ, αψηφώντας τη γραμμή του κόμματός τους, ψήφισαν μαζί με τους Εργατικούς μια τροπολογία που απαιτεί την επικύρωση από το κοινοβούλιο κάθε τελικής συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αυτής προκάλεσε την οργή κάποιων υποστηρικτών του σκληρού Brexit, αλλά και «απειλές κατά της ζωής» του Γκριβ, σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της Guardian.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι η ατμόσφαιρα είναι τόσο τεταμένη που έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι να μην ακούν το θέμα της συζήτησης», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε αυτό το κλίμα «κάθε ερώτημα που τίθεται αναφορικά με το Brexit» καταλήγει «να θεωρείται απόπειρα σαμποτάζ», επεσήμανε ο Γκριβ, εκφράζοντας τη θλίψη του που «κάποιοι άνθρωποι μιλούν με όρους που καμιά φορά περιλαμβάνουν απειλές κατά της ζωής».

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Σχετικές ειδήσεις