ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι σε δημοσιογράφους του National Geographic

Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι σε δημοσιογράφους του National Geographic

Δύο Δανοί τραυματίστηκαν στη Λιμπρεβίλ, στην πρωτεύουσα της Γκαμπόν, όταν δέχτηκαν επίθεση από έναν Νιγηριανό, οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος δήλωσε ότι ήθελε «να εκδικηθεί για τις επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων», όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

Οι δύο άνδρες έκαναν ρεπορτάζ στην Γκαμπόν για το τηλεοπτικό κανάλι National Geographic. Δέχτηκαν την επίθεση ενώ έκαναν τα ψώνια τους σε μια συνοικία όπου συχνάζουν πολλοί τουρίστες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Ετιέν Μασάρ, ο 53χρονος δράστης, που έχει ήδη συλληφθεί, διέπραξε την επίθεση «φωνάζοντας Αλλάχ Ουάκμπαρ» (σ.σ. Ο Θεός είναι μεγάλος).

Ο Νιγηριανός, που ζει μόνιμα στην Γκαμπόν για πάνω από 30 χρόνια, είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τις επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον των μουσουλμάνων και για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, πρόσθεσε ο υπουργός.

Τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν σε κλινική της Λιμπρεβίλ. Ο ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλέν-Κλοντ Μπιλί-Μπι-Νζε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις