ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ενοχλημένος ο Ραχόι από τη νίκη των αυτονομιστών αρνείται να συναντηθεί με τον Πουτζντεμόν

Ισπανία: Ενοχλημένος ο Ραχόι από τη νίκη των αυτονομιστών αρνείται να συναντηθεί με τον Πουτζντεμόν

Ο Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι αρνείται να συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζντεμόν και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνομιλήσει με τους νικητές των εκλογών, το κόμμα των Ciudadanos, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μία ημέρα μετά τις καταλανικές εκλογές, την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας των αυτονομιστών στο τοπικό κοινοβούλιο και τη συντριβή του δικού του Λαϊκού Κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση για διάλογο που απηύθυνε από τη βελγική πρωτεύουσα προ ολίγου ο Πουτζντεμόν, ο Μαριάνο Ραχόι απάντησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη: «το πρόσωπο με το οποίο πρέπει να συνομιλήσω είναι αυτό που κέρδισε τις εκλογές, είναι η κα. (Ινές) Αριμάδας», η επικεφαλής της λίστας των Ciudadanos», είπε.

Οι καταλανοί αυτονομιστές συνεχίζουν να χάνουν σε υποστήριξη, αλλά λιγότερο από όσο θα θέλαμε, δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Καταλονία εισέρχεται σε μία περίοδο διαλόγου και δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα κάνει μία προσπάθεια για να συνομιλήσει με τη νέα καταλανική κυβέρνηση.

Πρωταρχική ευθύνη όλων των κομμάτων είναι να εργασθούν από κοινού για την επανόρθωση της κατακερματισμένης περιοχής της Καταλονίας, είπε.

Ο Μαριάνο Ραχόι προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε κίνηση για την παραβίαση του ισπανικού συντάγματος.

Πηγές : BBC, TASS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις