ΚΟΣΜΟΣ

«Φρούριο» η Τουρκία ενόψει της Πρωτοχρονιάς

«Φρούριο» η Τουρκία ενόψει της Πρωτοχρονιάς

Συλλήψεις υπόπτων που πιστεύεται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις ενόψει των πρωτοχρονιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 75 ανθρώπους που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στην πρωτεύουσα της χώρας, την Άγκυρα, και στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωησης.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ενόψει της Πρωτοχρονιάς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι περισσότεροι συλληφθέντες πιστεύεται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις ενόψει των πρωτοχρονιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων.

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει βιώσει πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, στις οποίες εμπλέκονταν κυρίως κουρδικές και ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις. Ως απάντηση, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε τακτική βάση σε διάφορα σημεία της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, που επικαλούνται την τουρκική στατιστική υπηρεσία, από την έναρξη των επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία, οι τουρκικές δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν συλλάβει περισσότερα από 5.000 ύποπτα μέλη του ΙΚ. Περίπου 3.000 ξένοι από 95 χώρες έχουν απελαθεί και σε σχεδόν 38.000 έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα. Τουλάχιστον 780 άνθρωποι παραμένουν σήμερα υπό κράτηση, ανάμεσά τους 350 ξένοι και κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν ήδη καταδικαστεί για κατηγορίες που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Σχετικές ειδήσεις