ΚΟΣΜΟΣ

Η ζωή και ο μυστηριώδης θάνατος της «Κιμ Καρντάσιαν» των καρτέλ

Η ζωή και ο μυστηριώδης θάνατος της «Κιμ Καρντάσιαν» των καρτέλ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο της Κλαούντια Οτσόα Φελίξ, της «αυτοκράτειρας» της επίλεκτης ομάδας των εκτελεστών του ναρκοβαρόνου «Ελ Τσάπο»

Oπλα, ναρκωτικά, συμμορίες, δολοφονίες, σεξ, πάρτι, γρήγορα αυτοκίνητα, προσωπικά τζετ, γιοτ, αφιερώματα στον εθνικό και τον διεθνή Τύπο και... αναρτήσεις στα social media. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά της προσωπικής ιστορίας της Κλαούντια Οτσόα Φελίξ, γνωστής και ως «Κιμ Καρντάσιαν» του οργανωμένου εγκλήματος, η οποία πέθανε πρόσφατα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και φέρεται να ήταν μία από τους επικεφαλής της ομάδας των εκτελεστών του καρτέλ της Σιναλόα, του καρτέλ που έκανε γνωστό παγκοσμίως ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις ατόμων που σχετίζονται με κάποιον τρόπο με το εμπόριο ναρκωτικών και τα καρτέλ και είναι αναγνωρίσιμοι, η ζωή της Κλαούντια Φελίξ ήταν ένα μείγμα γεγονότων, φημών και μιας συνεχούς μάχης μεταξύ διάψευσης και επιβεβαίωσης των παραπάνω. Παρά τα gigabyte, φωτογραφιών και βίντεο που η ίδια είχε ανεβάσει στο Διαδίκτυο υφαίνοντας τον μύθο της, οι πραγματικές λεπτομέρειες της ζωής της 35χρονης περσόνας των social media και μοντέλου (όπως η ίδια δήλωνε) είναι εν πολλοίς άγνωστες ή για να είμαστε πιο ακριβείς είναι κάπως θολές. «Στα χαρτιά» η Κλαούντια Οτσόα Φελίξ ήταν μητέρα τριών παιδιών, ενώ σύζυγός της ήταν ο διακινητής-θρύλος του καρτέλ της Σιναλόα, Ελ Τσάβο Φελίξ.

Ο σύζυγός της στην Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της πολιτείας της Σιναλόα, θεωρείται από αρκετούς λαϊκός ήρωας και για την ιστορία του έχουν γραφτεί μέχρι και κορίδος (σ.σ.: παραδοσιακά τραγούδια που εξυμνούν τη ζωή του και τις πράξεις του).

Αρχηγός των «Άνθραξ»

Στα διεθνή μίντια, ο Ελ Τσάβο Φελίξ εμφανίζεται σε κάποιες αναφορές ως «υπαρχηγός» του καρτέλ της Σιναλόα (σε άλλες ως ένας απλός διακινητής), ενώ η Κλαούντια Φελίξ παρουσιάζεται ως επικεφαλής των «Ανθραξ», της ομάδας των πιο έμπιστων εκτελεστών των αρχηγών του καρτέλ, την οποία έφτιαξε για την προστασία του ο συνεργάτης του Ελ Τσάπο Γκουσμάν και διάδοχός του στον θρόνο του ναρκοκαρτέλ, Ισμαελ «Ελ Μάγιο» Ζαμπάντα. Τα περισσότερα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την Κλαούντια Φελίξ βασίζονται σε φήμες οι οποίες ξεκίνησαν πριν από το 2011, διακινούνταν για χρόνια και αφορούσαν διάφορα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονταν ή όντως εμπλέκονταν στο καρτέλ του Γκουσμάν.

Η περίπτωση της Κλαούντια ήταν ιδιαίτερη, αφού η ίδια εδώ και αρκετά χρόνια είχε αποκτήσει αναγνωρισιμότητα ως μια ευειδής μελαχρινή που έμοιαζε στην Κιμ Καρντάσιαν και δεν έχανε ευκαιρία να αναρτά φωτογραφίες και βίντεο στα social media εν είδει αυτοπροβαλλόμενου μοντέλου. Η ίδια είχε προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στις φήμες περί σχέσεών της με το καρτέλ της Σιναλόα, όμως οι αναρτήσεις της στα social media, τις οποίες μάλιστα συνέχιζε μέχρι πρόσφατα, ας πούμε ότι υπέσκαπταν τις προσπάθειες που κατέβαλλε. Η «Αυτοκράτειρα των "Ανθραξ"», όπως της έμεινε το παρατσούκλι από τις αναφορές των διεθνών μίντια στο πρόσωπό της, δεν έχανε ευκαιρία να αναρτά σέξι φωτογραφίες στους λογαριασμούς της στα social media, διανθισμένες φυσικά με την αισθητική του περιβάλλοντός της. Την αισθητική που έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις και ενσωματώνει το «γκλάμουρ» στον κόσμο των μεξικανικών συμμοριών και των αυτόματων όπλων. Χρυσά ρολόγια με διαμάντια, σαμπάνιες, πανάκριβα αυτοκίνητα, προσωπικά τζετ, γιοτ και σέξι ρούχα με «υπογραφή» κυριαρχούσαν στις φωτογραφίες και στα βίντεο που ανέβαζε στο Διαδίκτυο η ίδια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στις αναρτήσεις της η 35χρονη επίσης, πόζαρε συχνά με διαφόρων τύπων τουφέκια και άλλα όπλα, πολλά από τα οποία ήταν μάλιστα (πιθανότατα) μοναδικά «κομμάτια», όπως ένα ροζ και ένα χρυσό AK-47. Στους λογαριασμούς της τη βλέπει κανείς να κρατάει -φορώντας σπορ (ακριβά φυσικά) ρούχα και σέξι κολάν- κλασικές καραμπίνες, M-16 του αμερικανικού στρατού, χρυσοποίκιλτα πιστόλια και πολλά άλλα ιδιαίτερα όπλα. Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που τη δείχνουν σε ένα γιγαντιαίο SUV περιτριγυρισμένη από μασκοφόρους ένοπλους άνδρες εν είδει προσωπικής ασφάλειας.

Εξαιτίας του σάλου που είχαν προκαλέσει οι αναρτήσεις της και των διαφόρων φημών που υπήρχαν γι’ αυτήν, η Κλαούντια είχε προσπαθήσει το 2014 να υπερασπιστεί τον εαυτό της παραχωρώντας μάλιστα συνέντευξη Τύπου! Μιλώντας στα μίντια, η νεαρή είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους Ανθραξ και το καρτέλ της Σιναλόα, πως είναι μητέρα τριών παιδιών και εργάζεται ως μοντέλο, ότι χρησιμοποιεί για την προβολή της τα social media για τη δουλειά της και πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της κατέστρεψαν τη ζωή.

Η συνέντευξη Τύπου ήρθε περίπου την ίδια περίοδο που η συμμορία των Ανθραξ είχε αρχίσει να ξηλώνεται από τις Αρχές, με μαζικές συλλήψεις και επιχειρήσεις εναντίον τους. Η ύπαρξη των Ανθραξ έγινε ευρέως γνωστή το 2011 με ιδιαίτερα δραματικό τρόπο. Μέλη της συμμορίας ήρθαν σε ένοπλη σύγκρουση με τον... μεξικανικό στρατό στην Κουλιακάν και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας τους.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι αρχηγοί της συμμορίας που ανελάμβανε (και αναλαμβάνει) την προσωπική ασφάλεια του Ελ Μάγιο Ζαμπάντα και σημαντικό μέρος από τις εκκαθαρίσεις του καρτέλ της Σιναλόα ήταν: ο Χοσέ Ροντρίγκο Αρετσίγκα Γκαμπόα, γνωστός ως «Ελ Τσίνο Ανθραξ», ο Ρενέ Βελάσκες Βαλενσουέλα, γνωστός ως «El Sargento Phoenix» ή ως «Ο Ταλιμπάν», και ο Χεσούς Πένια, γνωστός ως «El 20». Από τους τρεις αρχηγούς, ο "Ελ Τσίνο" συνελήφθη το 2014 (στο Αμστερνταμ), ο "Ταλιμπάν" σκοτώθηκε από τον στρατό το 2016 και ο «El 20» επίσης πιάστηκε το 2014. Πολλοί υπαρχηγοί και στελέχη των Ανθραξ είτε συνελήφθησαν το 2014 είτε σκοτώθηκαν, καθώς έγιναν επιχειρήσεις εναντίον τους από τις δυνάμεις ασφαλείας του Μεξικού.

Οργίαζαν οι φήμες

Η ιστορία των «Ανθραξ» συνδέεται με αυτήν της Κλαούντια λίγο πριν από το 2014. Φήμες που κυκλοφορούσαν και έβλεπαν τα φώτα της δημοσιότητας ήθελαν την Κλαούντια να έχει χωρίσει με τον σύζυγό της πριν από το 2011, τη χρονιά εκείνη να τα έχει φτιάξει με ένα πρωτοπαλίκαρο του καρτέλ, που όμως έχασε τη ζωή του σε (ύποπτο) τροχαίο, και το 2014 να είναι ερωμένη του Ελ Τσίνο. Τα δημοσιεύματα την παρουσίαζαν ήδη ως την «Αυτοκράτειρα των Ανθραξ» εξαιτίας της υποτιθέμενης σχέσης της με τον Ελ Τσίνο. Οι φήμες πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τη σύλληψη του Ελ Τσίνο τη χρονιά εκείνη και τα δημοσιεύματα πλέον εμφάνιζαν την Κλαούντια ως την επικεφαλής του εκτελεστικού βραχίονα του καρτέλ της Σιναλόα στην περιοχή της Κουλιακάν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Τότε ήταν που παραχώρησε την προαναφερόμενη συνέντευξη Τύπου, στην οποία μεταξύ άλλων αρνήθηκε ότι διατηρούσε σχέση με τον Ελ Τσίνο. Ακόμη και σήμερα παραμένει άγνωστο εάν οι φήμες περί σχέσεών της με το καρτέλ της Σιναλόα ήταν βάσιμες. Αλλες φήμες λένε ότι τα δημοσιεύματα που τη συνέδεαν με τους «Ανθραξ» ήταν υπεύθυνα σε σημαντικό βαθμό για την απόφασή της να προσλάβει άτομα για την προσωπική της ασφάλεια, μια απόφαση την οποία πήρε μετά τη δολοφονία μιας πρώην ερωμένης του Ελ Τσίνο, έξω από το γυμναστήριο στο οποίο πήγαινε.

Οι εκτελεστές λέγεται ότι έψαχναν τη Φελίξ. Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η ζωή της Φελίξ ήταν τόσο μυστηριώδης όσο και ο θάνατός της. Η 35χρονη βρέθηκε νεκρή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο σπίτι κάποιου εραστή της. Οι μαρτυρίες λένε ότι την είδαν να φεύγει μαζί με τον άνδρα από ένα κλαμπ που διασκέδαζε και προφανώς πήγαν στο σπίτι του. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, κοιμήθηκαν μαζί και το πρωί που ξύπνησε η Κλαούντια δεν ανέπνεε. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν εξακριβωθεί, όμως υπάρχουν δύο εκδοχές. Είτε πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών και πνευμονικό οίδημα, είτε τη δολοφόνησαν. Η αλήθεια μάλλον δεν θα γίνει ποτέ γνωστή, όπως και δύσκολα θα μαθευτεί εάν όντως ήταν μέλος και στέλεχος του καρτέλ της Σιναλόα ή απλώς ένα μοντέλο που προσπαθούσε να κρατηθεί στο προσκήνιο εκμεταλλευόμενη τη ναρκοκουλτούρα και την -υποτίθεται- γοητευτική εικόνα του υποκόσμου.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Αλβανία: Λέκκας στο Newsbomb.gr – «Περιμένουμε και άλλες ισχυρές σεισμικές δονήσεις»

Μπαράζ πληρωμών τις επόμενες ημέρες: Ποιοι και πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Σχετικές ειδήσεις