ΚΟΣΜΟΣ

Εκεχειρία Συρία - Τραμπ: Ευχαριστώ Ερντογάν, θα σωθούν εκατομμύρια ζωές!

Εκεχειρία Συρία - Τραμπ: Ευχαριστώ Ερντογάν, θα σωθούν εκατομμύρια ζωές!

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη της εκεχειρίας στο συριακό έδαφος εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Την επίτευξη συμφωνίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια εκεχειρία διάρκειας 5 ημερών στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, το βράδυ της Πέμπτης (17/10).

Η Τουρκία θα παύσει για 120 ώρες τη στρατιωτική της επιχείρηση, ώστε να επιτρέψει την απόσυρση των δυνάμεων της συροκουρδικής πολιτοφυλακής YPG, εξήγησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λίγο πριν την ανακοίνωση του Μάικ Πενς για τη συμφωνία Ουάσιγκτον-Άγκυρας έκανε ένα tweet που προϊδέαζε για τις ραγδαίες εξελίξεις που θα ακολουθούσαν.

«Φανταστικά νέα από την Τουρκία. Συνέντευξη Τύπου σε λίγο από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών. Ευχαριστώ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θα σωθούν πολλές ζωές!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι στην Άγκυρα μετέβησαν σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να επαναδιατυπώσουν τις απαιτήσεις που της Ουάσιγκτον αναφορικά με την τουρκική επιχείρηση στα συριακά εδάφη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις στη Συρία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ανατροπή δεδομένων για την επερχόμενη αλλαγή! Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (video)

Άγριο φονικό: Σκότωσαν τη γυναίκα πασίγνωστου ηθοποιού