ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Δείτε για πρώτη φορά σε βίντεο πώς έγινε η εξάπλωση του ιού (pics - vid)

Κορονοϊός: Δείτε για πρώτη φορά σε βίντεο πώς έγινε η εξάπλωση του ιού (pics - vid)

Το γεγονός ότι εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί το κύριο και ίσως το πιο τρομακτικό χαρακτηριστικό του κοροναϊού.

Ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός ξεπέρασε το φράγμα των 4.000 νεκρών μετά τους 17 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δείτε την gallery:

Με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου, η οποία βασίζεται σε ανοικτές πηγές, επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ως τις 03:00 σήμερα η επιδημία της ασθένειας COVID-19 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 4.011 ανθρώπους, ενώ ο SARS-CoV-2 είχε προσβάλει πάνω από 110.000 άλλους σε πάνω από εκατό χώρες και περιοχές.

Βλέποντας ακριβώς πώς και πότε ο COVID-19 εξαπλώνεται από την Κίνα σε άλλες χώρες και ηπείρους, μας θυμίζει το πώς διασυνδέεται ο κόσμος τον 21ο αιώνα. Το HealthMap παρακολουθεί την εξελισσόμενη παγκόσμια εξάπλωση.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα Animation που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την ανάδειξη της εξάπλωσης. Στο συγκεκριμένο σύνδεσμο συμμετέχουν το Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, και της Βοστόνης.

Δείτε την εξάπλωση του ιού στο HealthMap (πατήστε το πράσινο κουμπί πάνω αριστερά στο site)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» καθηγητή Ιατρικής για τρία από τα κρούσματα στην Αττική

Σχετικές ειδήσεις