ΚΟΣΜΟΣ

Νικητής ο Ρόμνει και στο Νιου Χαμσάιρ

Νικητής ο Ρόμνει και στο Νιου Χαμσάιρ

Μεγάλος νικητής των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Νιου Χάμσαϊρ αναδείχθηκε ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ.

Με το 25% των ψήφων καταμετρημένο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος επενδυτικής εταιρείας συγκέντρωνε το 37%. Ακολουθεί ο Ρον Πολ, μέλος του Κογκρέσου, ο οποίος λαμβάνει 24%, ενώ ο Τζον Χάντσμαν, πρώην πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 17%.

Μετά τις νίκες του Ρόμνεϊ σε Αϊόβα και Νιου Χάμσαϊρ, αναλυτές εκτιμούν πως ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ίσως μπορέσει να πείσει ευκολότερα όσους τον αμφισβητούν ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος που μπορεί να παρουσιάσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα για να κερδίσει τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η επόμενη δοκιμασία για τον Ρόμνεϊ θα είναι η ψηφοφορία στη Νότια Καρολίνα την 21η Ιανουαρίου.

«Ο πρόεδρος έχει ξεμείνει από ιδέες. Τώρα ξεμένει από δικαιολογίες. Και απόψε ζητάμε από τους καλούς ανθρώπους της Νότιας Καρολίνας να ενωθούν με τους πολίτες του Νιου Χάμσαϊρ και να κάνουν το 2012 τη χρονιά που θα ξεμείνει από χρόνο», ανέφερε ο Ρόμνεϊ μιλώντας σε υποστηρικτές του.

Ο κ. Ρόμνει εξαπέλυσε επίθεση και κατά του προέδρου Ομπάμα λέγοντας πως «θέλει να δικάσει τις ελεύθερες επιχειρήσεις και τις τελευταίες ημέρες είδαμε ορισμένους απελπισμένους Ρεπουμπλικάνους να ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί του. Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος για το κόμμα μας και το έθνος μας», υποστήριξε.