ΚΟΣΜΟΣ

Βγήκε στον κήπο της - Αυτό που είδε τρέλανε τους επιστήμονες (pics)

Βγήκε στον κήπο της - Αυτό που είδε τρέλανε τους επιστήμονες (pics)

Ένα πραγματικά πολύ σπάνιο ζώο…

Όσοι έχουν επισκεφθεί το Λονδίνο γνωρίζουν πολύ καλά ότι στα πάρκα της πόλης ζουν δύο είδη σκίουρων. Οι κόκκινοι και οι γκρι.

Ωστόσο μια Βρετανίδα, η AnnMarie MacMaster είδε στον κήπο του να περιφέρετε ένας… λευκός σκίουρος!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στην ουσία πρόκειται για έναν κόκκινο σκίουρο ο οποίος ωστόσο πάσχει από λευκισμό με αποτέλεσμα να έχει διαφορετικό χρώμα από ότι οι υπόλοιποι.

Δείτε την gallery:

Να σημειωθεί ότι μερικά χρόνια πριν ο φωτογράφος άγριας ζωής Andrew Fulton εντόπισε έναν λευκό σκίουρο στο Πάρκο Marbury, στο Νόρθγουιτς του Ηνωμένου Βασιλείου. «Ήταν η πρώτη φορά που αντίκρισα έναν λευκό σκίουρο, σπάνια περίπτωση παγκοσμίως», λέει ο Andrew και συμπληρώνει: «Μου πήρε λίγο χρόνο για να λάβω όμορφες πόζες, χρειάστηκε υπομονή και επιμονή γι’ αυτό το αποτέλεσμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά εκατομμύρια κόκκινοι σκίουροι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μόνο ένας στο εκατομμύριο περίπου επηρεάζεται από μια σπάνια πάθηση, τον λευκισμό, όπου ο οργανισμός δεν παράγει καμία χρωστική.

Αυτό συμβαίνει κυρίως σε ζώα που έχουν και άλλες χρωστικές πέραν της μελανίνης. Σε αντίθεση με τον αλμπινισμό, στον λευκισμό δεν υπάρχουν κόκκινα μάτια που μπορεί να επηρεάσουν την όραση του ζώου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων - Παπαθανάσης: Οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα (11/05)

Σχετικές ειδήσεις