ΚΟΣΜΟΣ

Λοράν Φαμπιούς: «Στόχος η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους»

Λοράν Φαμπιούς: «Στόχος η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους»

Η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους είναι ο στόχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ανέφερε σήμερα το πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς.

Ο κ. Φαμπιούς βρίσκεται από χθες στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη στο πλαίσιο μιας αποστολής για τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες, τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ και την ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος, Σέλι Γιασίμοβιτς.

«Ήρθα για να φέρω ένα μήνυμα φιλίας και σεβασμού» σημείωσε, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι «η σχέση μεταξύ της Γαλλίας και του Ισραήλ σε ορισμένους τομείς δεν είναι στο ύψος στο οποίο θα έπρεπε να είναι, στους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και του πολιτισμού».

Την ίδια στιγμή, «ανοησία» χαρακτήρισε τον ισχυρισμό, ότι «η στάση των σοσιαλιστών απέναντι στο Ισραήλ είναι ψυχρή».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη στη Ραμάλα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ αλ Μάλκι, προτού συνεχίσει την αποστολή του στο Λίβανο, το Κατάρ και το Αμπού Ντάμπι.