ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώτος αθλητής με Σύνδρομο Down που ολοκλήρωσε το τρίαθλο Ironman

Ο πρώτος αθλητής με Σύνδρομο Down που ολοκλήρωσε το τρίαθλο Ironman
Facebook @IRONMAN

Είναι γεγονός πως ελάχιστοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που καταφέρνουν τερματίσουν σε έναν αγώνα Ironman.

Για τον Chris Nikic όμως, που δεν περπατούσε μέχρι τα τέσσερα χρόνια του, το Ironman, ίσως να έμοιαζε ένα άπιαστο όνειρο.

Ωστόσο, τίποτε δεν ήταν απίθανο για εκείνον. Ο Nikic έχει Σύνδρομο Down και ολοκλήρωσε με επιτυχία τα 2,4 μίλια κολύμβηση (4χλμ.), τα 112 μίλια ποδηλασία (180 χλμ.), και τα 26,2 μίλια τρέξιμο (42.2χλμ) που έχει κάθε τριάθλο, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι είναι το τρίαθλο Ironman

Το τρίαθλο IRONMAN, ξεκίνησε στο Waikiki της Χαβάης πριν από περίπου 40 χρόνια. Πρόκειται για τον πιο απαιτητικό μονοήμερο αγώνα καθώς οι αθλητές πρέπει να καλύψουν περίπου 4χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδήλατο και έναν μαραθώνιο, 42.2χλμ. Σήμερα θεωρείται μία τις πιο κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις τριάθλου, έχει παρουσία σε πάνω από 55 χώρες και πιστό κοινό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ενεργούς αθλητές και τους πεντέμισι εκατομμύρια φανατικούς θεατές που το παρακολουθούν στις χώρες που διοργανώνεται.

Τα τρία στοιχεία που πρέπει να έχει ένας αθλητής για να καταφέρει να βγάλει με επιτυχία το τρίαθλο; Πειθαρχία, υπομονή κα θέληση αρκετή.

Και αυτό το αγόρι απέδειξε ότι είχε και τα τρία από αυτά τα στοιχεία καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος αθλητής με σύνδρομο Down που κατάφερε να τερματίσει το τρίαθλο Ironman.

Chris Nikic είσαι ένας σύγχρονος Ironman! Συγχαρητήρια!