ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: «Μύλος» με την Τζόρτζια - Δόθηκε στον Μπάιντεν αλλά την πήραν πίσω

Εκλογές ΗΠΑ: «Μύλος» με την Τζόρτζια - Δόθηκε στον Μπάιντεν αλλά την πήραν πίσω
Ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει ακόμα σε ανατροπή του αποτελέσματος.
AP Images

Αμερικανικές Εκλογές Αποτελέσματα: Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο Τζο Μπάιντεν ήταν οριστικά νικητής στην πολιτεία της Τζόρτζια, όμως, το υπουργείο Εσωτερικών διόρθωσε το δελτίο Τύπου και υποτήριξε πως δεν υπάρχει τελικό αποτέλεσμα

Μπορεί ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσεμπεργκερ να ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή (20.11) πως επικυρώθηκε το τελικό αποτέλεσμα και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, εξασφάλισε 16 μεγάλους εκλέκτορες, γρήγορα όμως τα πράγματα ανατράπηκαν.

Θυμίζουμε πως η Τζόρτζια είναι μια από τις Πολιτείες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αμφισβητεί ανοικτά το αποτέλεσμα των εκλογών και να κάνει λόγο για νοθεία. Αργότερα, λοιπόν, μέσα στην ημέρα υπήρξε δελτίο Τύπου με διόρθωση στο οποίο διευκρινίζεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου για την Πολιτεία της Τζόρτζια δεν έχει επικυρωθεί!

«Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την ετυμηγορία του λαού, όχι την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ή των δικαστηρίων, ούτε καμιάς από τις δύο εκστρατείες», δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, που είναι Ρεπουμπλικάνος και προφανώς υποστηρικτής του απερχόμενου πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προγραμματίσει σήμερα συναντήσεις στον Λευκό Οίκο με τους επικεφαλής της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων του Μίσιγκαν, τους Ρεπουμπλικάνους Μάικ Σίρκεϊ και Λι Τσάτφιλντ. Η εκπρόσωπος του Λευκού ΟίκουΚέιλι ΜακΕνάνι είπε ότι αυτή η συνάντηση δεν γίνεται για λόγους «προώθησης» της θέσης του Τραμπ και ότι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτήν μέλη της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεταδίδεται τελικά στο Σούπερ Μάρκετ; Όλη η αλήθεια - Τι είπε ο Μαγιορκίνης