ΚΟΣΜΟΣ

Σε αντίτυπα της Βίβλου τα «τρομοκρατικά σχέδια» του Μπιν Λάντεν

Σε αντίτυπα της Βίβλου τα «τρομοκρατικά σχέδια» του Μπιν Λάντεν

Δύο αντίτυπα της Βίβλου βρήκαν οι πακιστανικές αρχές στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, κατά τις τελευταίες έρευνες στο κτήριο του Αμποταμπάντ, λίγο πριν από την κατεδάφισή του.

Τα δύο βιβλία ήταν καλά κρυμμένα, καθώς δεν είχαν εντοπιστεί στις έρευνες που ακολούθησαν την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, τον Μάιο του 2011.

Τα αντίτυπα της Βίβλου είναι στην αγγλική γλώσσα και οι αρχές του Πακιστάν πιστεύουν ότι περιέχουν κωδικοποιημένα, τα σχέδια μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα.

Κάποιες σελίδες είναι διπλωμένες και διάφορα εδάφια είναι σημειωμένα. Ήδη το γεγονός ότι υπήρχαν τα χριστιανικά κείμενα στην κατοικία του ισλαμιστή ηγέτη της Αλ Κάιντα, είναι από μόνο του περίεργο.

«Τα αντίτυπα της Βίβλου είναι γραμμένα στα αγγλικά, όμως δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά για ποιο λόγο ήταν εκεί. Τα βιβλία βρέθηκαν καθώς ελέγχαμε τα δωμάτια για τελευταία φορά, πριν από την κατεδάφιση του κτηρίου», δήλωσε ένας αξιωματούχος της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών ISI.

«Ίσως (ο Μπιν Λάντεν) έψαχνε διδάγματα για τη τζιχάντ», προσέθεσε ο Πακιστανός αξιωματούχος.