ΚΟΣΜΟΣ

Το «Μονοπάτι με κεφάλια από κούκλες»: Περίπατος σε ένα ανατριχιαστικό μέρος

Μονοπάτι με κούκλες
Ένας διαφορετικός περίπατος
atlasobscura.com

Στη Τζόρτζια των ΗΠΑ βρίσκεται ένα από τα πιο ανατριχιαστικά μονοπάτια στον κόσμο

Τι πιο όμορφο από έναν περίπατο στη φύση; Ο καθαρός αέρας αναζωογονεί τον καθένα μας, ενώ τα όμορφα πράσινα τοπία… ανοίγουν τα μάτια μας. Ειδικά αυτό το διάστημα όπου λόγω του κορονοϊού έχουμε ξεχάσει το «έξω», μία τέτοια βόλτα θα ανανέωσε τον καθένα μας.

Πώς θα σου φαινόταν όμως εκεί που περπατάς, να βρεις ξαφνικά κεφάλια από κούκλες και άλλα περίεργα αντικείμενα;

Μετά το «στοιχειωμένο» νησί με τις κρεμασμένες κούκλες στο Μεξικό, ήρθε η ώρα για έναν διαφορετικό... περίπατο. Έξω από την Ατλάντα, υπάρχει το «Μονοπάτι με κεφάλια από κούκλες» και είναι ανατριχιαστικό.

Σε αυτό το μέρος τον 19ο αιώνα, υπήρχε ένα εργοστάσιο παραγωγής τούβλων. Το 2003, η Κομητεία ΝτεΚάλμπ που βρίσκεται στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, αγόρασε την έκταση και την μετέτρεψε σε πάρκο.

Ένας τοπικός ξυλουργός με το όνομα Joel Slaton, εμπνεύστηκε να δημιουργήσει αυτό το μονοπάτι, καθώς τότε παρατήρησε πως είχαν μείνει στο μέρος διάφορα σκουπίδια από το εργοστάσιο αλλά και κάποιες κούκλες.

Στη συνέχεια κάλεσε και άλλους πεζοπόρους ώστε να συνεισφέρουν και να δημιουργήσουν με τις δικές τους ιδέες αυτό το μονοπάτι. Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, είναι περίεργα όμορφο και παράλληλα ανατριχιαστικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.