ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τραυματίες από πυροβολισμούς σε κατάστημα επίπλων στο Τέξας

Επίθεση στο Τέξας

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες την Πέμπτη (8/4) σε κατάστημα επίπλωσης στο Τέξας και ο ύποπτος για το συμβάν διαφεύγει τη σύλληψη, ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει αν υπάρχουν νεκροί ή πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση των τραυματιών.

«Περί τις 14:30 (τοπική ώρα) ενημερωθήκαμε για πυροβολισμούς. Αστυνομικοί επενέβησαν στο σημείο και βρήκαν αρκετά θύματα επιτόπου», ανέφερε ο Τζέισον Τζέιμς, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Μπράιαν, πόλη που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του Τέξας, ανάμεσα στο Χιούστον και στο Ντάλας.

Η αστυνομία καταδιώκει τον δράστη, πρόσθεσε ο Τζέιμς, αποφεύγοντας να δώσει λεπτομέρειες για τον ύποπτο.

Το νέο περιστατικό ένοπλης βίας σημειώθηκε μερικές ώρες μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στοχευμένων μέτρων με σκοπό να περιοριστεί η διάδοση των πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ, όπου τα πολυαίμακτα βίαια επεισόδια με τη χρήση τους αποτελούν μάστιγα.

Από τα μέσα Μαρτίου σημειώθηκαν τουλάχιστον έξι τέτοια περιστατικά – στην Ατλάντα, στην Τζόρτζια (8 νεκροί), στο Μπόλντερ, στο Κολοράντο (10 νεκροί) και στο Όραντζ, στην Καλιφόρνια (4 νεκροί, ανάμεσά τους ένα αγοράκι 9 ετών).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Σοκαριστικό ντοκουμέντο - Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 39χρονου (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)