ΚΟΣΜΟΣ

Αντίο στον Πρίγκιπα Φίλιππο: Κανονιοβολισμοί και βιβλίο συλλυπητηρίων...στο διαδίκτυο

Αντίο στον Πρίγκιπα Φίλιππο: Κανονιοβολισμοί και βιβλίο συλλυπητηρίων...στο διαδίκτυο

Τιμητικές βολές από τις ένοπλες δυνάμεις, στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου, με τη συμμετοχή και μονάδων του πυροβολικού. Παρά τις συστάσεις απο το παλάτι για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, πλήθος κόσμου έσπευσε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του.

Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις απέδωσαν σήμερα τιμές, στον πρίγκιπα Φίλιππο που έφυγε χθες απο τη ζωή στα 99 του χρόνια, με βολές όπλων στην στεριά, αλλά και στη θάλασσα.

Ο σύζυγος της βασίλισσας ήταν ένας πυλώνας σταθερότητας για την 69χρονη βασιλεία της Ελισάβετ. Οι ένοπλες δυνάμεις με τη συμμετοχή μονάδων του πυροβολικού στο Λονδίνο, στο Εδιμβούργο, στο Κάρντιφ, στο Μπέλφαστ και στο Γιβραλτάρ πραγματοποίησαν βολές όπλων το μεσημέρι, τιμώντας τη μνήμη του.

Στην τελετή έλαβαν μέρος και πλοία του βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, τα HMS Diamond, HMS Montrose και HMNB Portsmouth, ενώ νωρίτερα με μία λιτή τελετή έξω απο το Κοινοβούλιο της Καμπέρα, είχε αποχαιρετήσει το δούκα του Εδιμβούργου και η Αυστραλία.

Το παλάτι ζήτησε απο τους Βρετανούς να μη συγκεντρώνονται έξω από το Κάστρο του Windsor και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λόγω της πανδημίας, όμως πολλοί ήταν εκείνοι που σχημάτισαν ουρές. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η βασιλική oικογένεια άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων στο Διαδίκτυο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Φάκελος Μένιος Φουρθιώτης»: Το χρονικό της υπόθεσης που έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό