ΚΟΣΜΟΣ

Δεξιά «στροφή» Σαρκοζί

Δεξιά «στροφή» Σαρκοζί

Να προσελκύσει υποστηρικτές του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν επιχειρεί ο Νικολά Σαρκοζί.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Μπορντό, ο Σαρκοζί έδωσε έμφαση στα θέματα μετανάστευσης, ενώ δεσμεύτηκε για τη μείωση του αριθμού των μεταναστών στη Γαλλία, την υπεράσπιση των αξιών του κοσμικού κράτους και την εφαρμογή μιας σκληρής πολιτικής νόμου και τάξης.

Παρότι ο Σαρκοζί έχει βελτιώσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις από τον προηγούμενο μήνα, οπότε και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ο σοσιαλιστής αντίπαλός του Φρανσουά Ολάντ εξακολουθεί να προηγείται.

«Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των αφίξεων στην επικράτειά μας», ανέφερε ο Σαρκοζί και δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το δικαίωμα των μεταναστών να φέρουν τις οικογένειές τους στη Γαλλία. «Δεν είστε καλοδεχούμενοι στη Γαλλία εάν έρχεστε μόνο για να εκμεταλλευτείτε το σύστημα πρόνοιας. Όλοι το σκέφτονται: είναι καιρός οι δημοκράτες να το πουν», προσέθεσε.

Επίσης χαρακτήρισε μη καλοδεχούμενους στο γαλλικό έδαφος όσους έρχονται και δεν σέβονται τους νόμους ή δεν κάνουν προσπάθεια να ενταχθούν στην κοινωνία και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Το ζήτημα της μετανάστευσης και της αντιμετώπισης της μουσουλμανικής μειονότητας έχει καταστεί εδώ και χρόνια σημαντικό πολιτικό ζήτημα στη Γαλλία. Ο Σαρκοζί κατηγορήθηκε ότι προσέγγισε τις θέσεις της άκρας δεξιάς όταν είχε κερδίσει την εξουσία το 2007.