ΚΟΣΜΟΣ

«Βούλιαξαν» οι μετοχές του Neflix, καθώς μειώνονται οι νέοι συνδρομητές

Netflix
AP

Ο κολοσσός του video streaming, Netflix, ανέφερε επιβράδυνση της αύξησης των συνδρομητών του, με αποτέλεσμα να «βουλιάξουν» οι μετοχές του.

Περίπου 3,98 εκατομμύρια συνδρομητές έκαναν εγγραφή μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου, πολύ κάτω από τα 6 εκατομμύρια που είχαν προβλεφθεί.

Η μετοχή του έπεσε κατά 11%, στα 489,28 δολάρια, διαγράφοντας 25 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση αγοράς της εταιρείας.

Η υπηρεσία streaming απέκτησε 15,8 εκατ. νέους συνδρομητές πέρυσι, καθώς η πανδημία Covid-19 ανάγκασε τους ανθρώπους ανά τον πλανήτη να κλειστούν στα σπίτια τους. Μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης προήλθε από την Ασία, όπου το Netflix απέκτησε 9,3 εκατ. νέους συνδρομητές το 2020, αύξηση περίπου 65% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο η πανδημία ήταν «δίκοπο μαχαίρι» για το Netflix, επειδή προκάλεσε διαταραχή στις διαδικασίες παραγωγής του.

Η εταιρεία προέβλεψε μικρή ανάπτυξη πελατών αργότερα, με ένα εκατομμύριο επιπλέον νέους πελάτες το δεύτερο τρίμηνο, πολύ κάτω από τα 5 εκατομμύρια που είχαν προβλεφθεί στο παρελθόν.

Επίσης, όπως σημειώνει το BBC, το Neftlix αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από νέες υπηρεσίες streaming που εισέρχονται στην αγορά: Το αρκετά νεότερο Disney+ έχει ήδη 100 εκατομμύρια συνδρομητές, τη στιγμή που το Netflix είναι στα 207,6 εκατομμύρια.

Όπως και να έχει, το Netflix ανέφερε έσοδα 7,16 δισ. δολαρίων, με καθαρό εισόδημα 1,71 δισ. δολαρίων. Επίσης, προέβλεψε ισχυρότερη ανάπτυξη στο δεύτερο ήμισυ του έτους, που αναμένεται να βγουν νέες σεζόν δημοφιλών σειρών όπως τα «The Witcher», «Money Heist», «You» κ.α.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ο οδικός χάρτης για την άρση των μέτρων - Πάσχα εντός των πυλών, ορόσημο η 14η Μαΐου