ΚΟΣΜΟΣ

Ψώνια με… άρωμα Βίκινγκς: Σούπερ μάρκετ χτίστηκε πάνω από αρχαίο μνημείο 1.000 ετών

Σούπερ Μάρκετ Βίκινγκς
Youtube: RTE News

Οι πελάτες σε σούπερ μάρκετ του Δουβλίνου έχουν τη δυνατότητα να ψωνίζουν και από κάτω να αντικρίζουν αρχαίο ταφικό μνημείο 

Στο Δουβλίνο μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες να ψωνίσουν και ταυτόχρονα να «ταξιδέψουν» πίσω στο χρόνο.

Το σούπερ μάρκετ χτίστηκε πάνω από τάφο των Βίκινγκς ο οποίος είναι ηλικίας 1.000 ετών. Η κατασκευή του διήρκεσε αρκετό καιρό, καθώς έπρεπε να γίνουν μελέτες ώστε να μείνουν άθικτα τα ευρήματα που βρέθηκαν.

Οι αρχαιολόγοι πρότειναν να μην σκαφτεί το έδαφος, αλλά να μπουν γυάλινα πάνελ ώστε να φαίνονται τα αρχαιολογικά ευρήματα, κάτι που έγινε.

Αυτό το ταφικό μνημείο χρονολογείται το 1100 μ.Χ. Κάτω από ένα άλλο γυάλινο πάνελ, οι πελάτες μπορούν να δουν τα απομεινάρια από ένα θεατρικό χώρο του 18ου και εντυπωσιακές αψίδες που επίσης χρονολογούνται κάπου στα 1800 μ.Χ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα προϊόντα που έχουν τοποθετηθεί πάνω από κάθε γυάλινο πάνελ, αφού σε ένα διακρίνονται τα ράφια με τις μπύρες, χαρακτηριστικό ποτό των Βίκινγκς, ενώ σε άλλο βλέπουμε σνακς και γλυκά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δουλέμποροι σε ρόλο κατασκόπων στο Αιγαίο; Τι ερευνούν ΕΥΠ και Λιμενικό