ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Έβριζε την αστυνομία και έπινε σφηνάκια λίγο πριν σκοτώσει τον ομογενή αστυνομικό

Νέα Υόρκη: Έβριζε την αστυνομία και έπινε σφηνάκια λίγο πριν σκοτώσει τον ομογενή αστυνομικό

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον ομογενή αστυνομικό Αναστάσιο Τσάκο στη Νέα Υόρκη. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και εξέχοντα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας αποχαιρετούν έναν αφοσιωμένο αστυνομικό που υπηρετούσε στο σώμα επί 14 χρόνια και αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ειρήνη και δύο ανήλικα παιδιά.

Η Τζέσικα Μποβέ, η 32χρονη γυναίκα που παρέσυρε και σκότωσε τον 43χρονο Αναστάσιο Τσάκο με το όχημά της τα ξημερώματα της Τρίτης και επιχείρησε να διαφύγει, ζήτησε στη συνέχεια συγγνώμη, κλαίγοντας, μπροστά στις κάμερες.

Λίγες ώρες πριν από το δυστύχημα σε πολυσύχναστο δρόμο του Κουίνς…έπινε σφηνάκια σε live streaming στο Facebook και έλεγε «να πάει να γ@@θεί η αστυνομία», αποκαλύπτουν τα διεθνή Μέσα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η γυναίκα που προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση για τον τραγικό θάνατο του ομογενή αστυνομικού φέρεται μάλιστα να υπερηφανευόταν ότι «δεν πάει πουθενά χωρίς να έχει πάνω της μαχαίρι».


Στο livestream διάρκειας 1 ώρας και 51 λεπτών που ανέβασε στο Facebook λίγο πριν παρασύρει τον ομογενή αστυνομικό, μιλούσε για την πρόσφατη δίκη (και καταδίκη) του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης η 32χρονη εμφανίζεται να ατμίζει και να πίνει αλκοόλ.

Τι έλεγε πριν απο τη μοιραία διαδρομή η γυναίκα που παρέσυρε τον ομογενή


Μιλώντας επικριτικά για την αστυνομία, η Μποβέ είπε μεταξύ άλλων ότι οι αστυνομικοί που μπαίνουν στο Σώμα «είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο θανάτου όπως συμβαίνει στον στρατό» και ότι «είναι μέρος της δουλειάς» να προσπαθήσουν κάποιοι να τους σκοτώσουν.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι, αν ποτέ βρισκόταν σε μία κατάσταση όπου η αστυνομία θα απειλούσε τη ζωή της, θα φρόντιζε να μην ήταν το μοναδικό θύμα. «Όπως λένε οι NWA (συγκρότημα hip hop) για την αστυνομία, αν είναι να με σκοτώσεις, τουλάχιστον θα πάρω κάποιον μαζί μου. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Αν είναι να πεθάνω, κάποιος θα με συνοδέψει».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας μετάδοσης, η 32χρονη ανέφερε επίσης ότι της αρέσουν τα όπλα επειδή «είναι όμορφα» και εξήγησε γιατί τάσσεται με πάθος υπέρ της θανατικής ποινής, ενώ ολοκλήρωσε το livestream λέγοντας «F@ck the Police».

Προσπάθησε να διαφύγει και μετά ζήτησε συγγνώμη

Λίγες ώρες αργότερα -υπό την επήρεια αλκοόλ- κάθισε πίσω από τιμόνι του Volkswagen της και ξεκίνησε τη μοιραία διαδρομή που έμελλε να βάλει τραγικό τέλος στη ζωή του ομογενή αστυνομικού. Αφού παρέσυρε τον Αναστάσιο Τσάκο, να προσπάθησε να διαφύγει με το παρμπρίζ της «τελείως διαλυμένο», πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα τοπικά Μέσα η Μποβέ είχε καταναλώσει τη διπλάσια από την επιτρεπόμενη ποσότητα αλκοόλ για οδήγηση, τραύλιζε και δεν είχε διαύγεια όταν τη συνέλαβαν. Μάλιστα φέρεται να έβρισε τους αστυνομικούς λέγοντάς τους «Άντε γ@@θείτε, δεν είμαι υποχρεωμένη να κάνω ό,τι μου λέτε». Λίγο αργότερα εμφανίστηκε στις κάμερες να κλαίει και να ζητάει βοήθεια. «Λυπάμαι που τον χτύπησα και είναι νεκρός» ακούγεται να λέει η 32χρονη.

Ο Αναστάσιος Τσάκος ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Τσάκου, υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο αστυνομικό Τμήμα Νέας Υόρκης και ήταν πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 6 και 3 ετών. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο εξέφρασε την οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ομογενούς αστυνομικού.


Ανείπωτη θλίψη στην Ομογένεια

Σε συλλυπητήρια ανάρτηση για την απώλεια του 43χρονου αστυνομικού προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού του NYPD Αναστασίου Τσάκου, την ώρα που υπηρετούσε την Κοινότητα, μας υπενθυμίζει τους ανθρώπους που προστρέχουν πρώτοι, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, το ιατρικό προσωπικό, και οι οποίοι πάντοτε θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Αιωνία του η μνήμη», έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.


Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε και η Ελληνοαμερικανίδα γερουσιαστής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλιοτάκις

Ο Αναστάσιος Τσάκος είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και βρέθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ την δεκαετία του '90. Ο αδερφός του, Λευτέρης που ζει μόνιμα στη Βόρεια Καρολίνα σύμφωνα με την εφημερίδα «Newsday», αναχώρησε άμεσα για τη Νέα Υόρκη. Ο «Εθνικός Κήρυκας» επικοινώνησε με την σύζυγό του και νύφη του εκλιπόντος, Κάρολ, η οποία, εμφανώς συγκλονισμένη, αναφέρθηκε στο ήθος του αδικοχαμένου Αναστάσιου.

«Ηταν ένας αξιαγάπητος πατέρας, σύζυγος, αδελφός και κουνιάδος. Νοιαζόταν πολύ εκ φύσεως για όλους. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά. Συντετριμμένος μίλησε στον «Ε.Κ.» και ο αστυνομικός ιερέας, π. Γεώργιος Αναστασίου, ο οποίος γνώριζε τον εκλιπόντα μέσα από την κοινή τους υπηρεσία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μένιος Φουρθιώτης: Τι τον «πρόδωσε» - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει