ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Έφηβος σκότωσε παιδιά σε βρεφονηπιακό σταθμό

Ματσέτα
AP

Ένας έφηβος μπήκε σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Βραζιλία και σκότωσε τρία παιδιά και δύο άτομα που εργάζονταν εκεί, πριν τον σταματήσει η αστυνομία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η Γκισέλα Χέρμαν, δημοτική γραμματείας παιδείας, έκανε λόγο για ένα «σκηνικό τρόμου» στον σταθμό στο Σαουντάντες, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα. Όπως είπε στο Reuters, μία δασκάλα και ένας βοηθός ήταν μεταξύ των νεκρών.

Άλλα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εξαιτίας της επίθεσης.

Όταν γείτονες έτρεξαν στον χώρο, αφού άκουσαν φωνές, ο έφηβος έστρεψε τη ματσέτα προς τα πάνω του. Συνελήφθη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με τραύματα. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, είναι 18 ετών.

Η στρατιωτική αστυνομία ανέφερε ότι έλαβε κλήσεις νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) από γείτονες που έλεγαν ότι ένας άνδρας με ματσέτα μπήκε στον βρεφονηπιακό σταθμό και ορμούσε σε προσωπικό και παιδιά.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός βρίσκεται στο κέντρο της Σαουντάντες, μιας μικρής πόλης 9.000 κατοίκων, και σύμφωνα με το Globo news φροντίζει παιδιά μέχρι και 3 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης επιτέθηκε πρώτα σε μια δασκάλα στην είσοδο. Την ακολούθησε σε ένα από τα δωμάτια, όπου επίσης επιτέθηκε στα παιδιά.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 556 νέα κρούσματα στην Αττική και 181 στην Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά