ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Τι αποκαλύπτει ο χάρτης ECDC: Σταθερά στο πράσινο ο δείκτης θετικότητας

Χάρτες ECDC

«Πράσινη» είναι η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος παραμένει κάτω από το 4%, σύμφωνα με τους χάρτες του ECDC για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ECDC, πράσινο έχουν οι χώρες εάν το ποσοστό ειδοποίησης 14 ημερών είναι χαμηλότερο από 25 περιπτώσεις ανά 100.000 και το ποσοστό θετικότητας δοκιμής κάτω από 4%.

Την ίδια ώρα, η χώρα διατηρείται, με τη συνδρομή και των self test, στις πρώτες θέσεις των χωρών στην κατάταξη των τεστ διάγνωσης, με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Στον χάρτη με τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, ολόκληρη η χώρα είναι στο «πορτοκαλί».

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα για την περίοδο 29 – 6 Μαΐου, τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο «κόκκινο», εκτός από την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Στον χάρτη που αποτυπώνει τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, ολόκληρη η χώρα είναι στο πορτοκαλί.

Σημειώνεται ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη. Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης.

Σημειώνεται ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σπύρος Παπαδόπουλος: «Τέλος» για την εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» μετά από 17 χρόνια