ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία- Κορονοϊός: 414.188 κρούσματα και 3.915 θάνατοι σε μία ημέρα

Κορονοϊός Ινδία
AP

Η Ινδία ανέφερε την Παρασκευή μία νέα αύξηση ρεκόρ του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων μόλυνσης από την Covid-19 στα 414.188 κρούσματα, ενώ σημειώθηκαν 3.915 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. 

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στη χώρα, καταγράφεται στα 21,49 εκατομμύρια περιστατικά, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε στους 234.083 θανάτους.

Κατά την εβδομάδα που διανύουμε στην Ινδία, καταγράφηκαν 1,57 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 και περισσότεροι από 15.100 θάνατοι.

H Ινδία αντιμετωπίζει ένα σαρωτικό νέο κύμα του κορονοϊού, που έχει «γονατίσει» το σύστημα υγείας της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα πλέον τα 21,49 εκατομμύρια, με τις μολύνσεις να εξαπλώνονται από τις πόλεις ακόμα και σε απομακρυσμένα χωριά.

Ειδικοί του χώρου της υγείας λένε ότι η πραγματική έκταση της εξάπλωσης της Covid-19 στην Ινδία είναι 5-10 φορές μεγαλύτερη από ό,τι δείχνουν οι επίσημοι αριθμοί.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις για αυτό που εκλαμβάνεται ως καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμών της χώρας, που θεωρείται ως η μόνη ελπίδα ελέγχου του δεύτερος κύματος της Covid-19.

Με πληροφορίες από Covid-19

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Προς επέκταση το ωράριο κυκλοφορίας - Τι θα γίνει με μουσεία, σινεμά, συναυλίες