ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός δημοσιογράφος στο Newsbomb.gr: «Έπεφταν ρουκέτες όλο το βράδυ» - Ασφαλείς οι Έλληνες

Ισραήλ

O δημοσιογράφος, Τζος Χάλικμαν μίλησε στο Newsbomb.gr για τη χθεσινή δύσκολη βραδιά στο Ισραήλ, με τους πολίτες να περνούν το βράδυ στα καταφύγια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από αυτούς χρειάστηκε να πάνε 3 ή 4 φορές στα safety rooms, εκεί όπου χρειάστηκε να περάσουν το βράδυ κι οι Έλληνες προπονητές που εργάζονται στο Ισραήλ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κι ο Βασίλης Γεραγοτέλης της Μακάμπι Τελ Αβίβ κι ο Στέφανος Δέδας της Χάποελ Χολόν έζησαν δύσκολες στιγμές, έστω κι αν από την πρώτη στιγμή γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση.

Οι τρεις προπονητές κι οικογένειες τους είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους, κάτι που είχε τονίσει από το βράδυ της Τρίτης (11/5) ο Δέδας μέσω twitter, όπου έγραψε: «Σε αυτές τις στιγμές, όταν τρέχεις στα καταφύγια με τα τρία παιδιά σου και ο ουρανός γκρεμίζεται πάνω από το κεφάλι σου, καταλαβαίνεις ότι το μπάσκετ είναι απλά μια διασκέδαση. Ευχαριστώ όσους από την Ελλάδα και το Ισραήλ επικοινώνησαν με εμένα και με την οικογένειά μου. Είμαστε ασφαλείς. Σας ευχαριστώ».

«Το “Iron Dome” μπόρεσε να εξουδετερώσει το 90% των πυραύλων»

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο, Τζος Χάλικμαν της The Jerusalem Post, ο οποίος περιέγραψε τα όσα έζησε τις τελευταίες ημέρες. «Τα πράγματα στην Ιερουσαλήμ είναι ήσυχα πλέον, αλλά όχι στο Τελ Αβίβ» είπε αρχικά και συνέχισε: «Ρουκέτες άρχισαν να πέφτουν στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα όταν η Χαμάς έριξε εφτά βολές από τη λωρίδα της Γάζας. Στη συνέχεια υπήρξε μπαράζ ρουκετών στις νοτιότερες πόλεις του Ισραήλ, την Ασκελόν και τη Σντερότ, όπως και σε κοινότητες που βρίσκονται κοντά στη Γάζα. Το Ισραήλ απάντησε βομβαρδίζοντας στόχους τρομοκρατών στη Γάζα. Την Τρίτη το βράδυ είδα εκατοντάδες ρουκέτες και πυραύλους πάνω από το Τελ Αβίβ, όπως και στις πόλεις Ρισόν ΛεΖιόν, Νετάνια, Χολόν, Χερζίλια και Κφαρ Σαμπά, όπου βρίσκονται και πολλές ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ της χώρας. Το αμυντικό σύστημα «Iron Dome» μπόρεσε να εξουδετερώσει το 90% των πυραύλων που στάλθηκαν στο Ισραήλ, ωστόσο κάποιοι έπεσαν και σκότωσαν ανθρώπους και προκάλεσαν ζημιές σε περιουσίες».

Επίσης, τόνισε ότι: «Οι πύραυλοι συνέχισαν όλο το βράδυ στο κέντρο του Ισραήλ, όπως και στις κοινότητες γύρω από τη λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς καλεί καθ' όλη τη διάρκεια τους Άραβες του Ισραήλ να ξεκινήσουν να εκτελούν Εβραίους και στρατιώτες», και κατέληξε: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η διαφορά ανάμεσα στους τρομοκράτες και τους άμυνα του Ισραήλ είναι ότι εκείνοι έριξαν πυραύλους αδιακρίτως στην Ιερουσαλήμ και δεν τους νοιάζει ποιον θα πληγώσουν ή θα σκοτώσουν. Το Ισραήλ, όχι μόνο προειδοποίησε τους ανθρώπους στη Γάζα που και πότε θα υπάρξουν βομβαρδισμοί, επιδιώκει να εξαλείψει τα όπλα που έχουν συγκεντρώσει η Χαμάς κι η Ισλαμική Τζιχάντ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σοκάρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης - Η αιτία θανάτου της 20χρονης