ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομική βοήθεια από τη Γαλλία στην Παλαιστινιακή Αρχή

Οικονομική βοήθεια από τη Γαλλία στην Παλαιστινιακή Αρχή

Δέκα εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε να εκταμιεύσει η Γαλλία για βοήθεια στην Παλαιστινιακή Αρχή, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του γαλλικού ΥΠΕΞ, Μπερνάρ Βαλερό, η βοήθεια αυτή έρχεται να προστεθεί στα «εννέα εκατ. ευρώ οικονομικής βοήθειας, που χορηγήθηκαν πρόσφατα» από το Παρίσι «στο υπουργείο Οικονομικών των Παλαιστινίων, μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας, για το έτος 2011».

Επίσης, η Γαλλία κάλεσε τις ΗΠΑ και τις χώρες του Κόλπου «να επαναδραστηριοποιηθούν και να στηρίξουν περισσότερο την Παλαιστινιακή Αρχή, την ώρα που αυτή βιώνει μία ευαίσθητη χρηματο-πιστωτική κατάσταση».

«Το Ισραήλ θα πρέπει να βοηθήσει, επίσης, την Παλαιστινιακή Αρχή ώστε αυτή να αυξήσει τα ίδια έσοδά της και να μειώσει την εξάρτησή της από την εξωτερική βοήθεια». Η χώρα μπορεί να το πράξει «θέτοντας από σήμερα σε εφαρμογή την συμφωνία, που σφραγίσθηκε το περασμένο έτος με στόχο τη βελτίωση της συλλογής των φόρων από την Παλαιστινιακή Αρχή, αλλά επίσης διευκολύνοντας με καθοριστικό τρόπο την οικονομική ανάπτυξη, τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και τη Γάζα», καταλήγει η ανακοίνωση του Βαλερό.