ΚΟΣΜΟΣ

Επιστήμονες ανακάλυψαν κατά λάθος το βορειότερο νησί του κόσμου (video)

Επιστήμονες ανακάλυψαν κατά λάθος το βορειότερο νησί του κόσμου (video)
Youtube/Reuters

Δεν γνωρίζουν κατά πόσο θα συνεχίζει να υπάρχει…

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης ανακάλυψαν κατά λάθος μια μάζα γης βόρεια της Γροιλανδίας.

Οι ερευνητές συνάντησαν αυτή τη νησίδα τον περασμένο Ιούλιο και θεώρησαν πως πρόκειται για το Oodaaq, το βορειότερο νησί του κόσμου, τελικά όμως προχώρησαν σε νέα ανακάλυψη.

Το Oodaaq απέχει 700 χιλιόμετρα από το Βόρειο Πόλο, ενώ το νέο νησί βρίσκεται 780 μέτρα βόρεια του Oodaaq. Το νησί αυτό δεν έχει ακόμα όνομα, με την προτεινόμενη ονομασία του να είναι: Qeqertaq Avannarleq.

Κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει το κατά πόσο μόνιμη είναι αυτή η επέκταση των συνόρων της Δανίας, καθώς το νησί μπορεί να εξαφανιστεί με την επόμενη μεγάλη καταιγίδα.

«Είμασταν πεπεισμένοι πως το νησί που στεκόμασταν ήταν το Oodaaq. Αλλά όταν ανάρτησα τις φωτογραφίες του νησιού και τις συντεταγμένες στα social media, μερικοί Αμερικανοί κυνηγοί νήσων τρελάθηκαν και είπαν πως αποκλείεται να λέω αλήθεια. Απευθυνθήκαμε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας (DTU) και πληροφορηθήκαμε πως υπήρξε ένα λάθος στο GPS μου, το οποίο μας έλεγε πως βρισκόμασταν στο νησί Oodaaq. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το GPS του ελικοπτέρου με το οποίο φτάσαμε στο νησί. Στην πραγματικότητα, ανακαλύψαμε ένα νέο νησί ακόμα πιο βόρεια, μία ανακάλυψη η οποία επεκτείνει ελαφρώς το βασίλειο της Δανίας», είπε ο Morten Rasch, επικεφαλής αποστολής του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία στις 13 Σεπτεμβρίου - O «γρίφος» της μάσκας