Δ.Χριστόφιας: Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για λύση

Δ.Χριστόφιας: Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για λύση
"Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για λύση" δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας

"Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για λύση" δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, αμέσως μετά την άφιξή του, χθες το βράδυ, στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και στις εργασίες της 65ης Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπογράμμισε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κατά την αυριανή τους συνάντηση, καθώς και τους αντιπροσώπους των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στη διάρκεια του σημερινού γεύματος που θα παραθέσει προς τιμή τους.

Με αφορμή τις προτάσεις που καταθέτει ο κ. Έρογλου σε συνεργασία με την Τουρκία, ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε φόβους για νέα αδιέξοδα, ενώ παρατήρησε τη μη θετική ανταπόκριση στην πρόταση που ο ίδιος προσφάτως έφερε στο τραπέζι.
Ερωτηθείς για το εσωτερικό μέτωπο είπε ότι «είμαστε σε μία φάση που ο Πρόεδρος πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει» και αφού παραδέχθηκε ότι το εσωτερικό μέτωπο «δεν πάει καλά»,δήλωσε: «Εγώ λειτουργώ και θα συνεχίσω να λειτουργώ εξουσιοδοτημένος από τον Κυπριακό λαό. Ο Κυπριακός λαός με έχει εκλέξει να χειριστώ το Κυπριακό πρόβλημα. Ήταν η υπόσχεση που έδωσα στον Κυπριακό λαό και μου έχει δώσει την εμπιστοσύνη του, με έχει περιβάλει με την εμπιστοσύνη του ο Κυπριακός λαός, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες των οποιωνδήποτε και οτιδήποτε».