ΚΟΣΜΟΣ

Ιβάνοφ και Γκρουέφσκι συναντήθηκαν με τον μεγιστάνα Σλιμ

Ιβάνοφ και Γκρουέφσκι συναντήθηκαν με τον μεγιστάνα Σλιμ

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι είχαν συναντήσεις με τον Mεξικανό μεγιστάνα της αγοράς τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ ο οποίος βρίσκεται τις ημέρες αυτές στην ΠΓΔΜ όπου συμμετέχει σε διεθνές συνέδριο Τεχνολογίας Πληροφορικής που διεξάγεται στην πόλη Οχρίδα.

Μάλιστα κ.Γκρούεφσκι, ενώπιον μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του, παρουσίασε στον κ.Σλιμ τις οικονομικές αναπτυξιακές δυνατότητες της ΠΓΔΜ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι, ο Μεξικανός μεγιστάνας, μίλησε με θετικά λόγια για τις προσπάθειες της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σχετικά με τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα, καθώς και για τις αναπτυξιακές πολιτικές που εφαρμόζει.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, αντάλλαξε απόψεις με τον Κάρλος Σλιμ για τις δυνατότητες που προσφέρει η χώρα αναφορικά με την προσέλκυση και δραστηριοποίηση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Ο Κάρλος Σλιμ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με περιουσία που εκτιμάται στα 69 δισ. δολάρια, βρίσκεται στην ΠΓΔΜ από χθες και θα παραμείνει μέχρι αύριο.