ΚΟΣΜΟΣ

Anonymous κατά Βρετανίας

Anonymous κατά Βρετανίας

Επίθεση δέχτηκε από τους χάκερ-ακτιβιστές Anonymous η ιστοσελίδα υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας, σε διαμαρτυρία των επικείμενων αυστηρών μέτρων παρακολούθησης των διαδικτυακών επικοινωνιών.

Οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη με μήνυμά τους στο Twitter. Σύμφωνα με αυτό, η επίθεση έγινε ενάντια στις προτάσεις της υπηρεσίας αυτής (Home office) για «δρακόντεια» μέτρα παρακολούθησης.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση Κάμερον ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την ηλεκτρονική παρακολούθηση ακόμα και στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τις επισκέψεις σε ιστοσελίδες κάθε χρήστη του Διαδικτύου στη Βρετανία!

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί τον επόμενο μήνα και θα υποχρεώνει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τους παρόχους Internet να εγκαταστήσουν ένα πρόγραμμα που δίνει πρόσβαση στις βρετανικές αρχές ασφαλείας να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο το περιεχόμενο οποιουδήποτε τηλεφωνήματος, sms, email ή τις επισκέψεις σε ιστοσελίδες των χρηστών, χωρίς ένταλμα.

Ήδη υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις στη Βρετανία, τόσο από οργανώσεις ατομικών δικαιωμάτων όσο και από βουλευτές όλων των κομμάτων, ακόμα και του κυβερνητικού συνασπισμού.

Διαβάστε επίσης:

Οι Anonymous «έριξαν» την Κίνα