ΚΟΣΜΟΣ

Αναμονή για την πρεμιέρα του Mr WikiLeaks

Αναμονή για την πρεμιέρα του Mr WikiLeaks

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της εκπομπής του Τζούλιαν Ασάνζ στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, που κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου.

Η πολυαναμενόμενη εκπομπή θα έχει τίτλο «Ο κόσμος αύριο» (The World Tomorrow) και θα μεταδίδεται ταυτόχρονα σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, αραβικά και ισπανικά. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Λονδίνο, καθώς ο ιδρυτής του WikiLeaks συνεχίζει να βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, εν αναμονή της απόφασης για έκδοσή του ή όχι στη Σουηδία.

«Καλεσμένοι του Τζούλιαν Ασάνζ θα είναι ενδιαφέροντα και σημαντικά πρόσωπα, τα οποία, κατά την γνώμη του, θα επιβάλουν τα αυριανά θέματα προς συζήτηση», αναφέρει το Russia Today.

rt-assange2

«Είναι οι άνθρωποι, στους οποίους συνήθως δεν επιτρέπουν να εκφράζονται δημοσίως. Τα περισσότερα από τα οποία μου είπαν, δεν θα μπορούσαν να τα πουν στα κεντρικά κανάλια», υποστηρίζει ο ίδιος ο Ασάνζ.

Το πρόγραμμα ανοίγει με έναν «διαβόητο» καλεσμένο, του οποίου την ταυτότητα δεν αποκαλύπτουν οι ιθύνοντες της εκπομπής. Η προβολή του πρώτου επεισοδίου θα συμπέσει με την 500ή ημέρα οικονομικού αποκλεισμού του WikiLeaks.

rt-assange3

Δείτε το βίντεο: