ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Κυβερνητικές προειδοποιήσεις για «χτυπήματα»

Συρία: Κυβερνητικές προειδοποιήσεις για «χτυπήματα»

Προειδοποιήσεις για απαντήσεις στις επιθέσεις από τις «τρομοκρατικές ομάδες»- όπως αποκαλεί τους εξεγερμένους της χώρας-, έστειλε η κυβέρνηση της Συρίας.

Αξιωματικός του στρατού σε δηλώσεις του, ανέφερε: «Παράλληλα με την ψήφιση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (η οποία προβλέπει) την αποστολή διεθνών παρατηρητών, ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες έχουν εντατικοποιήσει με υστερικό τρόπο τις επιθέσεις τους εναντίον στρατιωτών, των δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών.

Οι αρχές, βάσει του καθήκοντός τους να προστατεύσουν την ασφάλεια του έθνους και των πολιτών, θα εμποδίσουν τις τρομοκρατικές ομάδες να συνεχίσουν τις εγκληματικές επιθέσεις τους και τις δολοφονίες».

Παράλληλα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, από την Πέμπτη δείχνουν σκηνές επεισοδίων, τονίζοντας πως πρόκειται για σαμποτάζ τρομοκρατικών ομάδων στο «σχέδιο Ανάν».

Το SANA μετέδωσε επίσης έναν κατάλογο με επιθέσεις τις οποίες φέρονται να εξαπέλυσαν «ένοπλες ομάδες» σε όλη τη χώρα.

Η αντιπολίτευση και οι ακτιβιστές, από την πλευρά τους, κατηγορούν το καθεστώς ότι δεν σέβεται την εκεχειρία και ότι διατηρεί τα άρματα μάχης στις πόλεις, ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει κάποιες πόλεις και να πυροβολεί εναντίον διαδηλωτών.