ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν χαιρετίζει «τον ηρωισμό των ρωσικών δυνάμεων»

Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP, File

Ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, με διάγγελμά του το πρωί της Κυριακής θέλησε να τονώσει το φρόνιμα των στρατιωτών που επιχειρούν από τα ξημερώματα της Πέμπτης κατά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το πρωί της Κυριακής (27/02) προχώρησε στο πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα, μετά από αυτό της Παρασκευής. Ο Πούτιν στο, μικρής διάρκειας, μήνυμά του αναφέρθηκε στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ενώ παράλληλα θέλησε να τονώσει και το ηθικό των Ρώσων στρατιωτών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στην εισβολή στην Ουκρανία ως «ειδική επιχείρηση για παροχή βοήθειας στους ανθρώπους στις Δημοκρατίες του Ντονμπάς», ενώ χαιρέτισε τον «ηρωισμό» των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας που μάχονται στην Ουκρανία.

«Σφυροκόπημα» για τέταρτο 24ωρο - Πόσο θα αντέξει ο Πούτιν μια επίθεση που κοστίζει 15 δισ. τη μέρα

Την άποψη ότι η εισβολή του Πούτιν δεν μπορεί να προχωρήσει επειδή σύντομα η Ρωσία θα έχει ελλείψεις σε όπλα και χρήμα εξέφρασε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Εσθονίας Ρίχο Τέρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον Τσάρο αν οι Ουκρανοί αντέξουν για 10 ημέρες. Σύμφωνα με την Daily Mail αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν τότε σε λίγες ημέρες ο Πούτιν θα αναγκαστεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να έχει συγκαλέσει μια συνάντηση με τους ολιγάρχες σε ένα καταφύγιο στα Ουράλια Όρη, στην οποία ισχυρίζεται ότι εξέφρασε την άποψη ότι ο πόλεμος θα ήταν «εύκολος» και «όλα θα γίνονταν σε μία έως τέσσερις ημέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr