ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία στέλνει τη Ρωσία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Η Ουκρανία στέλνει τη Ρωσία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
Η Ουκρανία στέλνει τη Ρωσία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
AP

Η Ουκρανία στέλνει τη Ρωσία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως ανακοίνωσε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι

Την κίνηση της Ουκρανίας να υποβάλει μήνυση κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοινωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Η Ρωσία πρέπει να θεωρηθεί υπόλογη για παραποίηση του όρου της γενοκτονίας προκειμένου να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της. Ζητάμε επείγουσα απόφαση που θα διατάζει την Ρωσία να προχωρήσει άμεσα σε κατάπαυση πυρός και περιμένουμε την εκδίκαση να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα» έγραψε ο Ζελένσκι.

H ανακοίνωση αυτή του Ζελένσκι ακολουθεί τις προηγούμενες δηλώσεις του ότι οι ενέργειες της Ρωσίας την οποία κατηγόρησε για βομβαρδισμούς παιδικών σταθμών, κατοικημένων περιοχών και πολιτικών στόχων, παραπέμπου σε γενοκτονία».

Όπως είπε ο Ζελένσκι στο διάγγελμά του το μεσημέρι της Κυριακής «το προηγούμενο βράδυ (σ.σ. το βράδυ του Σαββάτου) ήταν βάρβαρο με πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές».

«Σήμερα δεν υπάρχει κάτι στη χώρα που οι κατακτητές δεν θεωρούν μη αποδεκτό στόχο. Επιτίθενται κατά πάντων. Επιτίθενται κατά όλων των ζωντανών πραγμάτων, κατά παιδικών σταθμών, κατά κατοικημένων κτηρίων, ακόμα και κατά ασθενοφόρων» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι «εξαπολύουν πυραύλους κατά κατοικημένων περιοχών στις οποίες ούτε υπάρχει ούτε και υπήρξε ποτέ κάποια στρατιωτική υποδομή».

«Το Βασιλκίβ, το Κίεβο, το Σούμι, το Χάρκοβο και άλλες πόλεις στην Ουκρανία ζουν σε συνθήκες τις οποίες είχαμε ζήσει για τελευταία φορά κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίοιυ Πολέμου» κατέληξε για τη στάση των Ρώσων ο Ζελένσκι στο διάγγελμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη διαφωνία του για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία αντιπροτείνοντας άλλες περιοχές για να συναντηθούν οι αντιπροσωπείες Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

SWIFT: H Δύση ενεργοποίησε το «πυρηνικό όπλο»- Γιατί μπορεί να γονατίσει τη Ρωσία

Ανάλυση: Πόσο αντέχει να πολεμάει ο Πούτιν στην Ουκρανία - «Πονοκέφαλος» τα 15 δισ. την ημέρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το τάγμα θανάτου του Πούτιν - Ποιοι είναι οι 10.000 Τσετσένοι κομάντο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr