ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα στηρίζει τις μυστικές υπηρεσίες παρά το σκάνδαλο πορνείας

Ο Ομπάμα στηρίζει τις μυστικές υπηρεσίες παρά το σκάνδαλο πορνείας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξακολουθεί να στηρίζει τον επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας υψηλών προσώπων (US Secret Service), Μαρκ Σάλιβαν, παρά το σκάνδαλο πορνείας στο οποίο ενεπλάκησαν πράκτορες της υπηρεσίας αυτής στην Κολομβία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ ανέφερε ότι η υπηρεσία «αντέδρασε γρήγορα» όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε πως «ο πρόεδρος εμπιστεύεται τον διευθυντή της». ΄

Όπως αποκάλυψε σήμερα η γερουσιαστής, Σούζαν Κόλινς, στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο εμπλέκονται έντεκα πράκτορες της υπηρεσίες και τουλάχιστον 20 ιερόδουλες.

«Υπήρχαν 20 - 21 γυναίκες που πήγαν στο ξενοδοχείο" στην Καρταχένα, όπου διέμεναν οι πράκτορες», είπε η Κόλινς, η οποία μετέχει στην επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη ίδια, η οποία υποστήριξε ότι έλαβε τις πληροφορίες αυτές από τον ίδιο τον Σάλιβαν, στο σκάνδαλο εκτός από τους πράκτορες εμπλέκονται και αμερικανοί πεζοναύτες.

Οι έντεκα πράκτορες έχουν ανακληθεί από την Κολομβία και τους αφαιρέθηκαν τα διαπιστευτήριά τους εν αναμονή της έρευνας που θα διεξαχθεί για το θέμα.