ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κλίντον και Μπους επισκέφθηκαν ουκρανική εκκλησία στο Σικάγο

Mπους και Κλίντον επισκέπτονται ουκρανική εκκλησία στο Σικάγο
Mπους και Κλίντον επισκέπτονται ουκρανική εκκλησία στο Σικάγο
ΑΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Μπους επισκέφθηκαν μία ουκρανική εκκλησία, σε ένδειξη αληλεγγύης στον λαό που δοκιμάζεται

Ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Μπους επισκέφθηκαν μια ουκρανική εκκλησία την Παρασκευή (18/3) σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό της Ουκρανίας, ο οποίος αντιμετωπίζει τη ρωσική εισβολή από τις 24 Φεβρουαρίου.

Οι δύο πρώην πλανητάρχες κατέθεσαν ηλιοτρόπια - το εθνικό λουλούδι της Ουκρανίας και σύμβολο της αντίσταση - στην Καθολική Εκκλησία των Αγίων Βολοδιμίρ και Όλα στο Σικάγο.

Οι πρώην πρόεδροι βρέθηκαν στην πόλη για μια κοινή ομιλία, όταν αποφάσισαν αυθόρμητα σε μία κίνηση της στιγμής, να σταματήσουν στη γειτονιά του Σικάγο, γνωστή ως Ουκρανικό Χωριό, όπου βρίσκεται το Ουκρανικό Ινστιτούτο Μοντέρνας Τέχνης, το Ουκρανικό Πολιτιστικό Κέντρο και η ουκρανική κοινότητα της πόλης.

Σε κοινή δήλωσή τους στο περιοδικό People, εκπρόσωποι των δύο πρώην προέδρων δήλωσαν: «Είδαν κάθε Αμερικανό να ενώνεται και γι' αυτούς είχε όλο το νόημα του κόσμου».

Ο Μπους και ο Κλίντον, και οι δύο 75 ετών, φόρεσαν μπλε και κίτρινες κορδέλες στα πέτα του σακακιού τους καθώς περπατούσαν δίπλα-δίπλα, τοποθετώντας μπουκέτα με ηλιοτρόπια στη βάση ενός πέτρινου σταυρού έξω από το Ναό.