ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Ερντογάν μηνύει τον Κιλιτσντάρογλου - Ζητάει ένα εκατομμύριο τουρκικές λίρες

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη σύζυγό του, Εμινέ
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη σύζυγό του, Εμινέ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μήνυσε τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζητώντας 1 εκατομμύριο τουρκικές λίρες ως «ηθική αποζημίωση»

Ο Τούρκος πρόεδρος μήνυσε τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζητώντας 1 εκατομμύριο τουρκικές λίρες ως ηθική αποζημίωση επειδή ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε τον πρόεδρο για τις οικονομικές πολιτικές του.

Ο δικηγόρος του Ερντογάν Χουσεΐν Αϊντίν κατέθεσε μήνυση στο Δικαστήριο της Άγκυρας, δηλώνοντας ότι η ομιλία του Κιλιτσντάρογλου στις 22 Μαρτίου και οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον πρόεδρο «παραβίασαν τα προσωπικά του δικαιώματα».

Ο Aϊντίν σε γραπτή δήλωση στις 4 Απριλίου είπε οτι ζητάει να σταματήσει η χρήση προσβλητικών εκφράσεων από τον κατηγορούμενο ως προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η επίθεση στα προσωπικά δικαιώματα του Ερντογάν και να προστατευθεί ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το 16ο Πολιτικό Πρωτοδικείο Άγκυρας, με την ενδιάμεση απόφασή του της 1ης Απριλίου, αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημά μας για προσωρινή διαταγή και αποφάσισε να προειδοποιήσει τον Κιλιτσντάρογλου ως προληπτικό μέτρο να είναι πιο προσεκτικός στην επόμενη διαδικασία» είπε.

Aφορμή για την αγωγή η φράση του Κιλιτσντάρογλου «Εσύ δεν είσαι οικονομολόγος, το πολύ-πολύ να είσαι προστάτης και εισπράκτορας της συμμορίας των 5. Ένας εισπράκτορας που έχει βάλει στο μάτι τα λεφτά του κόσμου». Ως «συμμορία των πέντε» στην Τουρκία σημειωτέον εννοείται μία μικρή ομάδα εργολάβων που έχουν λάβει τεράστιο μερίδιο από τα δημόσια έργα στην εποχή Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν προς Χέρτσογκ: Η συνέργεια στην ενέργεια είναι αμοιβαία επωφελής για Τουρκία - Ισραήλ