ΚΟΣΜΟΣ

Δήμαρχος Μαριούπολης: «Τρεις νέοι μαζικοί τάφοι εντοπίστηκαν στα περίχωρα της πόλης»

Δήμαρχος Μαριούπολης: «Τρεις νέοι μαζικοί τάφοι εντοπίστηκαν στα περίχωρα της πόλης»
Φρίκη στην Μαριούπολη
AP IMAGES

Για τον εντοπισμό τριών μαζικών τάφων γύρω από την Μαριούπολη, έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης Vadym Boichenko.

Μια ακόμη «μαύρη σελίδα» στην Μαριούπολη καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Vadym Boichenko, εντοπίστηκαν τρεις μαζικοί τάφοι.

Συγκεκριμένα στα χωριά Mangush, Vynohradne και Staryi Krym, βρέθηκαν τρεις μαζικοί τάφοι. Ο Boichenko πόσταρε στο Telegram και φωτογραφίες από δορυφόρο στις οποίες φαίνεται το μακάβριο εύρημα.

Ο τρίτος τάφος που εντοπίστηκε είναι πολύ κοντά στο παλιό νεκροταφείο της Κριμαίας ενώ όλοι έχουν μήκος από 60 έως 70 μέτρα.

«Νέοι λάκκοι φαίνεται πως ανοίχτηκαν στις 24 Απριλίου. Το μήκος τους αυξήθηκε», ανέφερε ο Boichenko στο μήνυμά του μέσα από το Telegram.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον Boichenko, πάνω από 20.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

«Πυρά» Κιέβου σε Μόσχα για την αποτυχία δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Μαριούπολη

Παράλληλα, κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος δεν ήταν εφικτό να δημιουργηθεί που να οδηγεί εκτός του λιμανιού της Μαριούπολης, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, κατηγορώντας τις ρωσικές δυνάμεις ότι δεν σταμάτησαν τις εχθροπραξίες.

Η Βερεστσούκ είπε ότι η ουκρανική πλευρά θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα ασφαλές πέρασμα εκτός της Μαριούπολης. Κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, που έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στη Μόσχα προτού επισκεφθεί το Κίεβο την επόμενη εβδομάδα, να ζητήσει να εφαρμοστεί μια κατάπαυση του πυρός και να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι από τη Μαριούπολη.

«Αυτό θα πρέπει ο Γκουτέρες να συζητήσει στη Μόσχα, εάν προετοιμάζεται να μιλήσει σχετικά με την ειρήνη», τόνισε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.