ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην Μαριούπολη

Μαριούπολη
Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά αεροπλάνα συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις
AP

Συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Μαριούπολη

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά αεροπλάνα συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις κατά της πολιορκημένης πόλης της Μαριούπολης, εστιάζοντας στη χαλυβουργία Azovstal όπου έχουν καταφύγει στρατεύματα και πολίτες.

Σε ανάρτηση στο Facebook, το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων αναφέρει επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο τεσσάρων οικισμών στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

Η ρωσική επιθετικότητα φαίνεται να έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα με τα πυραυλικά χτυπήματα να εξαπλώνονται και πέραν της ανατολικής πλευράς της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι φόβοι ότι η Μόσχα δεν έχει εγκαταλείψει το στόχο να κάνει την Ουκρανία «περίκλειστη» χώρα, να την αποκλείσει δηλαδή ολοκληρωτικά από τη Μαύρη Θάλασσα, αρχίζουν να εκφράζουν, μετά τις νέες επιθέσεις στο Μικολάιφ, βορειοδυτικά της Χερσώνας και στην Οδησσό.

Η εντύπωση ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επικεντρωθεί αποκλειστικά πλέον στο ανατολικό μέτωπο για τον έλεγχο του Ντονμπάς διαψεύδονται στην πράξη, καθώς μετά την κατάληψη της Μαριούπολης παρατηρούνται μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων προς την περιοχή της Ζαπορίζια, στο κέντρο της Ουκρανίας. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι υπήρξαν το βράδυ της Πέμπτης και βομβαρδισμοί μέχρι και στο Κίεβο – σημειώθηκαν μετά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκάθαρη η Ρωσία: Η άρση των κυρώσεων αποτελεί μέρος των ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία