ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε αυτοκτονίες σε 48 ώρες στην Ιταλία

Πέντε αυτοκτονίες σε 48 ώρες στην Ιταλία

Πέντε άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην Ιταλία το τελευταίο 48ωρο εξαιτίας των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας οικοδόμος, 56 ετών, αυτοκτόνησε στην Καζέρτα, έξω από τη Νάπολη. Ο άνδρας ήταν άνεργος από τον περασμένο Δεκέμβριο. Έβαλε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος για να απαγχονιστεί. Σε γραπτό μήνυμά του, ζήτησε «συγγνώμη» από την οικογένειά του.

Στην περιφέρεια της Τοσκάνης, ένας Βορειοαφρικανός μετανάστης έκανε βουτιά στο κενό από το διαμέρισμά του. Μετά από πολλά χρόνια εργασίας, είχε μείνει άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώσει, πλέον, το στεγαστικό του δάνειο.

Ένας 35χρονος αυτοκτόνησε στην Σικελία, έξω από την Κατάνη. Απολύθηκε από εμπορικό κατάστημα της Μάλτας όπου είχε βρει δουλειά και στον ιταλικό νότο, οι προοπτικές, για να μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική πορεία, ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.

Ένας ιδιοκτήτης μιας μικρής εταιρίας μεταφορών, 52 ετών, έθεσε τέρμα στην ζωή του, μέσα σε φορτηγό ιδιοκτησίας του. Αιτία, τα συσσωρευμένα χρέη, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Στην Μόντενα, κοντά στην Μπολόνια, ένας ακόμα οικοδόμος, 51 ετών, άνεργος από το 2010, έπεσε στο κενό από το διαμέρισμά του σε λαϊκή πολυκατοικία.

Στην Ιταλία οι αυτοκτονίες ανέργων και επιχειρηματιών που συνδέονται άμεσα με την οικονομική κρίση, από την αρχή του χρόνου έχουν ξεπεράσει τις τριάντα και ο Τύπος με τα τηλεοπτικά κανάλια κάνουν λόγο για «δραματική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».