ΚΟΣΜΟΣ

Εμανουέλ Μακρόν: Θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος το βράδυ της Τετάρτης

Εμανουέλ Μακρόν: Θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος το βράδυ της Τετάρτης
O Εμανουέλ Μακρόν
AP / Gonzalo Fuentes

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος απόψε στις 20.00.

Ο Γάλλος Πρόεδρος που μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει δημοσίως το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου στις 20.00, τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Η Λεπέν ισχυρίζεται πως ο Μακρόν της πρότεινε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Υπενθυμίζεται ότι η Λεπέν μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σήμερα αποκάλυψε ότι ο Μακρόν κατά την συνάντηση που είχαν την περασμένη Τρίτη στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, της μίλησε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Ναι» απάντησε όταν τη ρώτησαν για το αν ευσταθεί η συγκεκριμένη πληροφορία.

Την Τρίτη η Λεπέν δεν απάντησε στο ίδιο ερώτημα μετά το τέλος της συνάντησής της με τον Μακρόν, ο οποίος τις τελευταίες ώρες πραγματοποίησε συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων προσπαθώντας να δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που προέκυψε.

Μάλιστα σήμερα δεν σταμάτησε τις προσπάθειες προκειμένου να τερματιστεί η κρίση που δημιουργήθηκε, αφού το κόμμα του δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή που πέρασε.

Η κεντρώα συμμαχία του Γάλλου Προέδρου απέχει 44 έδρες μακριά από την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, την ώρα που ο Μελανσόν και η Λεπέν σημείωσαν πέτυχαν σημαντικά κέρδη.