ΚΟΣΜΟΣ

Σίνζο Άμπε: Ποια πρόσωπα δικαιούνται τιμές κρατικής κηδείας στην Ιαπωνία;

Σίνζο Άμπε: Ποια πρόσωπα δικαιούνται τιμές κρατικής κηδείας στην Ιαπωνία;
Δικαιούται ο Άμπε δημόσια κηδεία;
AP

Δικαιούται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε τιμές δημόσιας κηδείας;

Ο Σίνζο Άμπε άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στον λαιμό από τα πυρά του 41χρονου πρώην στρατιωτικού που τον πυροβόλησε με αυτοσχέδιο όπλο την ώρα που εκφωνούσε ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών για τη Γερουσία την προσεχή Κυριακή.

Γιατί είναι πολύ πιθανό ο Άμπε να λάβει τιμές κρατικής κηδείας;

Οι κηδείες στην Ιαπωνία βάσει των αυστηρών κανόνων πρωτοκόλλου γίνονται ως δημόσια τελετή για να τιμήσουν άτομα εθνικής σημασίας. Οι κρατικές κηδείες πραγματοποιούνται με μεγαλοπρέπεια, ιδιαίτερες θρησκευτικές τελετές καθώς και με στοιχεία στρατιωτικής παράδοσης. Στόχος είναι να συμμετέχει όλο το κοινό στην τελετή και να κηρύσσεται η ημέρα εθνικού πένθους. Επιπλέον για να πραγματοποιηθεί μια δημόσια κηδεία πρέπει πρώτα να λάβει την έγκριση του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Στην Ιαπωνία οι κρατικές κηδείες συνήθως γίνονται για να τιμήσουν τα νεκρά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο έχουν υπάρξει εξαιρέσεις. Ο κόσμος κάποιες φορές απαιτούσε δημόσια να κηδεύονται πρώην πρωθυπουργοί με τιμές δημόσιας κηδείας.

Έτσι λοιπόν δεν αποκλείεται να δούμε να γίνεται το ίδιο και για τον Σίνζο Άμπε, ο οποίος ήταν αρκετά δημοφιλής αλλά και ο θάνατός του προκάλεσε δημόσιο σοκ.

Φωτογραφίες από τη ζωή του Σίνζο Άμπε