ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Kίνα: 27 νεκροί απο ανατροπή λεωφορείου - Οι επιβάτες μεταφέρονταν λόγω Covid-19

Eικοσιεπτά νεκροί απο ανατροπή λειωφορείου στην Κίνα
Eικοσιεπτά νεκροί απο ανατροπή λειωφορείου στην Κίνα

Τραγωδία στην Κίνα με 27 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλους να τραυματίζονται, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο στην ορεινή επαρχία Γκουιζού

Τα θύματα ενός δυστυχήματος με λεωφορείο στην επαρχία Γκουιζού της νοτιοδυτικής Κίνας βρίσκονταν σε επίσημο κυβερνητικό λεωφορείο μεταφοράς COVID-19 και μεταφέρονταν για λόγους ασθένειας, ανέφεραν την Κυριακή τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ανατράπηκε λεωφορείο στη νοτιοδυτική Κίνα, ανακοίνωσε η αστυνομία, στο πιο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στη χώρα μέχρι στιγμής φέτος. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο, όταν το όχημα που μετέφερε συνολικά 47 άτομα «έπεσε στο πλάι», ανέφερε η αστυνομία της κομητείας σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι υπόλοιποι 20 άνθρωποι νοσηλεύονται με τραύματα και στο σημείο εστάλησαν συνεργεία έκτακτης ανάγκης, είπε η αστυνομία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το ατύχημα συνέβη στην περιοχή Κιανάν, ένα φτωχό, απομακρυσμένο και ορεινό τμήμα της επαρχίας, όπου ζουν πολλές εθνοτικές μειονότητες.

Δύο αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έκτοτε διαγράφηκαν, από την υπηρεσία παρακολούθησης του Οδικού Δικτύου της Κίνας ανέφεραν ότι το ατύχημα συνέβη περίπου στις 2:40 π.μ. (τοπική ώρα), σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης που κυκλοφορούν στο Weibo.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναρωτήθηκαν οργισμένοι γιατί ένα επιβατικό λεωφορείο ταξίδευε σε αυτοκινητόδρομο τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν πολλοί κύριοι δρόμοι της επαρχίας έχουν κλείσει στην τακτική κυκλοφορία. Εκατό σταθμοί διοδίων είναι κλειστοί στην επαρχια λόγω των περιορισμών για την Covid-19 και τα ταξίδια επιβατών μεγάλων αποστάσεων σε όλη την Κίνα απαγορεύεται να εκτελούνται μεταξύ 02:00 και 5:00 π.μ.

Η Γκουιζού έχει αποκλειστεί λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, με πάνω από 900 νέες μολύνσεις να καταγράφονται μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες. Η επαρχιακή της πρωτεύουσα Γκουιγιάνγκ, όπου ζουν έξι εκατομμύρια κάτοικοι, μπήκε σε lockdown νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το λεωφορείο ταξίδευε νότια με κατεύθυνση το Guiyang προς την κομητεία Libo. Τα τροχαία ατυχήματα είναι αρκετά συνηθισμένα στην Κίνα, λόγω των χαλαρά προτύπων ασφαλείας.

Τον Ιούνιο, ένας οδηγός σκοτώθηκε όταν ένα τρένο υψηλής ταχύτητας εκτροχιάστηκε στην επαρχία Γκουιζού. Και τον Μάρτιο, ένα κινεζικό επιβατικό τζετ συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 132 επιβαίνοντες, στο πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στην Κίνα εδώ και δεκαετίες.