ΚΟΣΜΟΣ

Άννα Τσάπμαν: Η σέξι κατάσκοπος που έγινε «λατρεία»

Άννα Τσάπμαν: Η σέξι κατάσκοπος που έγινε «λατρεία»

Ένα πραγματικό κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, η Ρωσίδα πρώην κατάσκοπος Άννα Τσάπμαν, κέρδισε τη δική της θέση σε έκθεση της Νέας Υόρκης, αφιερωμένη στην κατασκοπεία.

Το FBI έδωσε άδεια να εκτεθούν αντικείμενα της Τσάπμαν, τα οποία κατέσχεσε η αμερικανική υπηρεσία όταν αποκαλύφθηκε το δίκτυο των 11 Ρώσων κατασκόπων, οι οποίοι απελάθηκαν το καλοκαίρι του 2010.

Ανάμεσα στα αντικείμενα είναι οι χειροπέδες που πέρασαν στα χέρια της «σέξι κατασκόπου» οι αστυνομικοί, όταν τη συνέλαβαν. Επίσης, εκτίθεται ο φορητός ηλεκτρονικός της υπολογιστής, ο οποίος έγινε «δόλωμα» για τη σύλληψή της, καθώς ένας Αμερικανός πράκτορας την πλησίασε ως τεχνικός.

Στην κατοχή του FBI βρίσκεται και η τσάντα χειρός της 30χρονης πλέον Τσάπμαν, υπογραφής γνωστού οίκου μόδας και αξίας 2.300 δολαρίων. Στην τσάντα ήταν ενσωματωμένο ειδικό ασύρματο σύστημα επικοινωνίας.

Η έκθεση περιλαμβάνει και άλλα κατασκοπικά αντικείμενα εκτός αυτών της Τσάπμαν, ωστόσο, οι διοργανωτές αναμένουν ότι βροντερό «παρών» θα δώσουν οι φανατικοί οπαδοί της κοκκινομάλλας Ρωσίδας, παρόλο που τώρα πια ασχολείται με φιλανθρωπίες.

Δείτε το βίντεο: