ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Ο ΟΗΕ μας σκοτώνει»

Συρία: «Ο ΟΗΕ μας σκοτώνει»

Κραυγή αγωνίας έβγαλαν για τρίτη συνεχόμενη μέρα, εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη σφαγή στην πόλη Χούλα.

Στην Χαμπίτ ο κόσμος αντέδρασε για την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, σηκώνοντας πανώ το οποίο ανέγραφε «Ο ΟΗΕ μας σκοτώνει». Πάντως το συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασε τους βομβαρδισμούς στη Χούλα, κάτι ωστόσο που έχει κάνει και στο παρελθόν.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας απαίτησε από τη Δαμασκό να σταματήσει τη χρήση βαρέων όπλων πυροβολικού και να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από τις πόλεις "κατ΄εφαρμογήν του σχεδίου Αναν".

Και τα 15 μέλη του για μια ακόμη φορά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες που κάνει ο απεσταλμένος της διεθνούς κοινότητας, τονίζοντας πως πρέπει να μεταφέρει στο καθεστώς του Ασάντ τα πιστεύω τους.

Η Ρωσία από την πλευρά της έδωσε κι αυτή την υποστήριξή της στις ενέργειες του συμβουλίου Ασφαλείας, τονίζοντας όμως πως για τη σφαγή στη Χούλα φταίνε και οι δύο πλευρές.

«Δεν υποστηρίζουμε την συριακή κυβέρνηση. Υποστηρίζουμε το σχέδιο του Κόφι Αναν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Χθες το βράδυ, ο πάπας Βενέδιτκος XVI εξέφρασε την οδύνη του και την τεράστια ανησυχία του για τη σφαγή και κάλεσε τις θρησκευτικές κοινότητες της Συρίας να συνεργασθούν για να επιστρέψει η ειρήνη.