ΚΟΣΜΟΣ

Μπομπ Μάρλεϊ: Έφυγε σε ηλικία 31 ετών ο εγγονός του, Τζο Μέρσα

Μπομπ Μάρλεϊ: Έφυγε σε ηλικία 31 ετών ο εγγονός του, Τζο Μέρσα

Θλίψη στο χώρο της μουσικής από τον θάνατο του 31χρονου Τζο Μέρσα Μάρλεϊ, εγγονού του Μπομπ Μάρλεϊ

Νεκρός βρέθηκε στα 31 του χρόνια ο Τζο Μέρσα Μάρλεϊ εγγονός του θρύλου της ρέγκε, Μπομπ Μάρλεϊ.

Εκπρόσωπος του τραγουδιστή επιβεβαίωσε ότι έφυγε από τη ζωή μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone, χωρίς να κάνει γνωστό το αίτιο ακριβές του θανάτου του.

Από την πλευρά του ο ραδιοφωνικός σταθμός WZPP της Νότιας Φλόριντα γνωστοποίησε μέσω Instagram ότι επιβεβαίωσε τον θάνατο του 31χρονου και μετέδωσε ότι πέθανε από κρίση άσθματος, δίχως να διευκρινίζει σε ποια τοποθεσία.

Ποιος ήταν ο Τζο Μέρσα Μάρλεϊ

Ο Τζο Μέρσα Μάρλεϊ υπηρέτησε και αυτός το είδος μουσικής μέσα από το οποίο αναδείχθηκε ο παππούς του, την ρέγκε.

Γεννήθηκε στην Τζαμάικα το 1992 πριν μετακομίσει στο Μαϊάμι σε ηλικία 11 ετών. Έχοντας έντονες μουσικές επιρρόες από την παιδική του ηλικία, ανέβαινε ακόμα και στη σκηνή με τον πατέρα του Στίβεν Μάρλεϊ, καθώς και τον θείο του Ζίγκι. Συχνά, όπως είπε σε μια συνέντευξη του 2014, αυτός και ο ξάδερφός του Daniel Bambaata Marley (ο γιος του Ζίγκι) είχαν την αποστολή να ερμηνεύσουν το τραγούδι του 1989 των Medley Makers, «Look Who's Dancing».

Ο Μάρλεϊ άρχισε να γράφει τη δική του μουσική στο γυμνάσιο και κυκλοφόρησε το πρώτο του επίσημο τραγούδι "My Girl" (μια συνεργασία με τον Daniel Bambaata) το 2010. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Τζο Μέρσα Μάρλεϊ το σόλο ντεμπούτο του με το άλμπουμ «Comfortable»

Το πιο πρόσφατο έργο του, o δίσκος Eternal έφτασε το 2021.

Στη συνέντευξη στο Rolling Stone, ο Marley μίλησε για την ανατροφή του σε μουσικό περιβάλλον. «Ήταν ένα πολύ μαγικό πράγμα, να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να έρχονται στο σπίτι», είπε. «Πήγαινα σπίτι και προσπαθούσα να κάνω τα μαθήματά μου, αλλά τελικά αποσπούσα την προσοχή μου και πήγαινα να δω το στούντιο. Πάντα θα ήθελες να τρέχεις μέσα και έξω για να δεις τι συμβαίνει».